Лидерът на Индонезия казва, че може да се присъедини към водещите икономики до 2045 г., ако продължи образователните реформи

...
Президентът на Индонезия призова за продължаване на своите образователни реформи,
Коментари Харесай

Президентът на Индонезия призова за продължаване на своите образователни реформи, за да превърне най-голямата икономика в Югоизточна Азия в една от най-големият в света до стотата си годишнина през 2045 г.

От NINIEK KARMINI Associated Press 16 август 2023 г., 7:42 ч. Изборите са насрочени за 14 февруари и политически спекулации и клюки се въртят преди кампанията, която започва през ноември. Кампаниите често са помрачени от политическо очерняне, но са предимно мирни.

„Сега навлизаме в политическа година, ситуацията леко ескалира“, каза Видодо, „За това В края на краищата повторих, че бъдещото ръководство трябва да определи пътя напред за бъдещето на Индонезия. годишен мандат през октомври 2019 г. и няма право да се кандидатира отново.

Очаква се президентските избори да бъдат тристранна надпревара, противопоставяща номинацията на управляващата Индонезийска демократическа партия на борбата, Ganjar Pranowo, срещу бивш генерал и министър на отбраната Prabowo Subianto и бившия губернатор на Джакарта Anies Baswedan. износът на природни ресурси на страната като никел, мед, боксит, сурово палмово масло и морски водорасли може да доведе до доход на глава от населението, достигащ $11 000 през следващите няколко години и $25 000 до 2045 г.

След като администрацията му спря износа на никелова руда през 2020 г., инвестициите в преработката на никел се разшириха бързо и сега има 43 преработвателни предприятия, които осигуряват голям брой работни места, каза той.

„Това е само за една стока“, каза той.

Никелът е ключов компонент на акумулаторните батерии.

Администрацията на Уидодо също забрани износа на боксит, алуминиева руда, през юни и планира да забрани доставките на медна руда следващия май.

Той каза, че предстоящите предизвикателства ще бъдат плашещи и изборът на политика ще бъде все по-предизвикателен. „Необходими са смелост и доверие, за да се вземат трудни, непопулярни решения“, каза той.

Видодо е широко популярен в нацията на архипелага с повече от 270 милиона души с над 70% рейтинг на общественото доверие, според реномиран социолог Kompas.

Но той каза, че да бъдеш президент е по-голямо предизвикателство, отколкото много хора си мислят в ерата на социалните медии, в която всеки проблем може достигнат до президента, включително гняв, подигравки, подигравки и клевети. „Всичко може лесно да бъде предадено“, каза той.

„Зависи от това дали искаме да съсредоточим енергия, за да продължим напред или да я пилеем за непродуктивни дейности, които могат да ни разделят или дори да ни накарат да отстъпим назад,” каза Видодо.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР