Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов даде първото си

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов даде първото си
Коментари Харесай

Слави проговори, но не даде отговори за възможни коалиции и участието му в изборите

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов даде първото си изявление от лятото на 2020 година насам. С 30-минутния диалог в ефира на " Хоризонт " той приключи мълчанието. Отговори на въпросите за вероятните обединения, присъединяване му в идващите избори и ще издигне ли претендент за президент партия " ИТН " обаче нямаше.

Краят на мълчанието?

" Няма загадъчност ", съобщи Трифонов във връзка с безмълвната акция на " ИТН " и я дефинира като " напълно разумно държание, когато медиите са такива ". Той добави, че " човек би трябвало да дава изявленията, когато има какво да каже ", както и че има нов метод на изложение - интернет, където човек може да се показва свободно.

" Не съм тръгнал да се занимавам с този политически план, тъй като съм имал невероятното предпочитание да стана политик. Аз съм тръгнал да върша това, тъй като цялата политическа система отхвърли да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са дали своят вот на легален референдум. Искам това нещо, което е разумно, морално и законно, да бъде наложено ", сподели още той.

Слави - министър председател?

 
" Когато - тогава ", по този начин отговори водачът на " ИТН " на въпрос дали ще стане министър председател, в случай че партията му завоюва предварителните избори. Той съобщи още, че ИТН е влезнала в политиката поради референдума и, по-конкретно, неизпълнените претенции на българските жители. 

Бъдещият парламент

Той отговори уклончиво на въпрос с кои партии е допустимо коалиране в новото Народно заседание: " Тогава ще стане ясно, след 11 юли. Суверенът взема решение ".

Интервюто за " Политически НЕкоректно " се трансформира в трибуната, от която, въпреки и след изборите и след края на късия живот на 45-тото Народно събрание, бяха показани политиките и ориентацията на " ИТН ".

Лидерът ѝ дефинира партията като " практична в ползите на суверена " и добави, че понятията " ляво ", " дясно " и " център " са овехтели. В отговор на въпроси на водещия Петър Волгин, Трифонов се разгласи " за " плоския налог и " срещу " Истанбулската спогодба. Относно непрекъснатия въпрос: НАТО и Европейски Съюз или Русия, Трифонов съобщи, че участието ни в двата съюза е вярно решение, на което би трябвало да бъдем " лоялни, поредни и кардинални ".

Според него Българска социалистическа партия е " най-слабата беззъба съпротива от 30 години насам ".

За мажоритарния избор той изясни, че е мъчно и рано за въвеждането му. Трифонов обаче беше безапелационен: " Аз не преставам ".

" Историята го демонстрира. Умен човек събира към себе си мощни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и вършат каквото той споделя. Така постоянно ще стигне до провал. Имам щастието да поддържам връзка с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам независими решения, диря препоръки, отзиви ", добави водачът на " ИТН ".

По думите на Трифонов в парламента би трябвало да има хора, които да съставляват цвета на нацията. " Да бъдат уважавани, да се държат почтено, да бъдат кардинални. Не може в Народното събрание един народен представител да назовава зам.-председателя " гном ", съобщи още той, като цитира думите на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов към ген. Атанас Атанасов: " Ей, гном, не се ядосвай, че отново ще получиш инсулт ".

Президентските избори

" На мен са ми малко надалеч. Като пристигна, ще се случи, каквото ще се случи. " Така отговори Трифонов на въпрос дали " ИТН " ще издигне претендент за президентските избори. 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР