Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия влезе в сблъсък

...
Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия влезе в сблъсък
Коментари Харесай

Лидерът на ХДС се счепка с Меркел

Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия влезе в конфликт с немския канцлер Ангела Меркел за ограниченията в битката с ковид. Армин Лашет прикани по-малък надзор от централното държавно управление и " по-голямо доверие " към провинциите, осведоми Агенция Франс Прес.

Лашет, който също е министър председател на най-населената провинция Северен Рейн-Вестфалия, отвърна на рецензията на Меркел към провинциите, че не са приложили контрактуваните ограничавания за прекъсване разпространяването на вируса.
 Германия стегна ограниченията по границата
Германия стегна ограниченията по границата

Също от през днешния ден всеки идващ в Германия със аероплан ще би трябвало да демонстрира тест

" Трябва да се доверим на тези, които работят на място и да позволим по-голяма независимост и еластичност ", сподели Лашет по време на тирада, на която разкри програмата на партията 6 месеца преди парламентарните избори.

Откритият конфликт сред Лашет и Меркел се случва на фона на спада на поддръжката за консерваторите, битката с трета вълна на ковид и мудната имунизация. Също идва преди консерваторите да решат кой ще ги води на изборите на 26 септември.
 Германия оповестява за още случаи на съсиреци след имунизация с AstraZeneca
Германия оповестява за още случаи на съсиреци след имунизация с AstraZeneca

Седем души са умряли, с първи дози са имунизирани 2,27 млн. германци

Меркел и водачите на 16-те провинции договориха национални ограничения предходната седмица, в това число " спешна спирачка " в най-тежко засегнатите региони, само че няколко провинции се отделиха.

Меркел подлага на критика Лашет по време на телевизионно изявление в неделя, като атакува районните водачи, че не съблюдават разпоредбите.

Мерките се ползват единствено в няколко окръга на Северен Рейн-Вестфалия и с огромни изключения.

Но Лашет отвърна, че не оказва помощ, в случай че федералното държавно управление и провинциите си трансферират отговорността и настоя 16-те министър председатели да одобряват това доста съществено.

Основен съперник на Лашет за претендент за канцлер на Германия от консерваторите е министър председателят на Бавария Маркус Зьодер.

Зьодер разказа разногласието сред Меркел и Лашет като " доста чудноват " . Той акцентира, че остава зад канцлера и " спешната спирачка ".
 Чехия позволи пренос към Германия без тест за COVID-19
Чехия позволи пренос към Германия без тест за COVID-19

Решението е за транспортните служащи

Лашет призна, че са позволени неточности в битката с ковид, а също и някои неточности на персонално равнище и нарцисизъм, които са понижили доверието към партията на национално равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР