Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Фридрих Мерц смята,

...
Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Фридрих Мерц смята,
Коментари Харесай

Лидерът на ХДС разкритикува идеята за изключване на Русия от SWIFT

Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Фридрих Мерц счита, че Европа ще направи неточност, в случай че се опита да изключи Русия от интернационалната платежна система SWIFT. Той изрази това мнение в изявление пред Die Welt, представен от " Фокус ".

„ Ако изключим Русия от SWIFT, тогава има огромна заплаха тази система да се срине и тогава може да се наложи да преминем към китайската платежна система. Правейки това, ще си нанесем сериозна щета “, сподели Мерц и добави че все пак опцията за изключване на Руската федерация от SWIFT „ остава въпрос на разискване “ в Европа.

Мерц уточни, че Европейски Съюз „ несъмнено е направил неточност “, когато е сключил съглашение за асоцииране с Украйна. „ Това докара до несъгласия по отношение на съществуващите търговски съглашения с Русия “, сподели той. „ Като Европейски Съюз би трябвало да почитаме обстоятелството, че страните, които да вземем за пример подписват съглашения за асоцииране или съглашения за зона за свободна търговия с Европейския съюз, могат по едно и също време да имат отговорности към други стопански зони “, сподели водачът на ХДС.
свързани новини2636на 26.01.2022
Що се касае до вероятностите за влизане на Украйна в НАТО, Мерц напомни, че „ има решение на НАТО от 2008 година, съгласно което Украйна няма да бъде призната до избран миг “. „ Мисля, че тази позиция е вярна и през днешния ден. Но е немислимо да осъществим дълготрайното искане на Русия да изключим тази независимост на решение по отношение на влизането на Украйна “, сподели той.

Мерц също упрекна канцлера Олаф Шолц в бавност на обстановката към Украйна. Според него дейностите на държавния глава във външната политика значително се движат от боязън от представителите на личната му Германската социалдемократическа партия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР