Лидерът на Хонконг Кари Лам се извини повторно днес и

...
Лидерът на Хонконг Кари Лам се извини повторно днес и
Коментари Харесай

Лидерът на Хонконг се извини повторно за закона за екстрадиция

Лидерът на Хонконг Кари Лам се извини наново през днешния ден и изясни, че е чула хората " мощно и ясно " след едни от най-сериозните е митинги в управлявания от Китай град против законопроект за екстрадиция, който тя насърчи, подкрепена от Китай и по-късно отсрочи, оповестява " Ройтерс ".

Законопроектът предлага опция за екстрадиция за всеки един обособен случай към континентален Китай, а към два милиона души стачкуваха по улиците в неделя, макар отлагането , изисквайки от Лам да го отстрани напълно и да се отдръпна .

" Работата в идващите три години ще бъде сложна, само че ще работим за възобновяване на доверието в... държавното управление. Имаме какво да свършим. Като самопризнание за паниката и страховете, породени от законопроекта през последните няколко месеца, в случай че нямаме доверие от хората, няма да продължим . Няма да продължа с това законодателство, в случай че тези страхове и паники не могат да бъдат съответно адресирани " разяснява Лам, представена от АП.

 Политическата рецесия в Хонконг навлезе във втората си седмица
Политическата рецесия в Хонконг навлезе във втората си седмица

Властите освободиха деятеля Джошуа Уон

Изкачването на Лам , с утвърждението на водачите на китайската комунистическа партия, бе най-големият политически поврат, откакто някогашната английска колония се върна към китайско ръководство през 1997 година и показа ново предизвикателство за китайския президент Си Дзинпин , който управляваше с желязна пестник, откакто пое властта през 2012 година

Подкрепената от Пекин Лам удостовери, че няма график за обновяване на законопроекта за екстрадицията и няма да бъде обновен, в случай че държавното управление не може да позволи различията.

Мнозина упрекват Китай, където съдилищата са строго следени от Комунистическата партия, за необятното интервенция след връщането на Хонконг, като предложенията за екстрадиция са още един образец .
 2 млн. недоволни събра митингът в Хонконг
2 млн. недоволни събра митингът в Хонконг

Недоволните, облечени в черно, се събраха, с цел да изискат водачът на града да се отдръпна

Лам не се появи обществено след неделните митинги, които бяха най-големите в града от десетилетия .

След като препоръчаните промени в Наредбата на правонарушителите бяха показани за първи път през февруари, Лам неведнъж отхвърля загрижеността, изразена в доста страни, в това число бизнес групи , юристи, съдии и непознати държавни управления против законопроекта .

Критиците настояват, че законопроектът ще подкопае върховенството на закона на Хонконг , обезпечено от формулата " една страна, две системи ", съгласно която Хонконг се връща на Китай и в този момент се уголемява обсега на Китай в града и разрешава на жители да бъдат изпращани случайно назад в Китай, където не може да им се подсигурява обективен развой.
 Властите в Хонконг отдръпнаха противоречивия законопроект за екстрадицията Обновена
Властите в Хонконг отдръпнаха противоречивия законопроект за екстрадицията

Лам разкри измененията на конференция

Лам се извинени в неделя вечерта посредством документално изказване на държавното управление, което доста хора оповестиха за неискрено . Тя не съумя да успокои доста от протестиращите, които обясниха, че към този момент не й имат вяра и се съмняват в способността й да ръководи .

Лам е кариерен чиновник, известна като " герой " поради своята откровеност и непоколебим жанр на ръководство, зае длъжността си преди две години , като даде обещание да излекува разединеното общество . Някои наблюдаващи настояват, че тя надали ще се отдръпна неотложно, само че всички дълготрайни политически упоритости, които има, в този момент са съвсем мъртви.

Много уредници на митингите настояват, че ще продължат да организират улични демонстрации , до момента в който Лам отстрани законопроекта изцяло, опасявайки се, че управляващите могат да се стремят да го възобновят в бъдеще, когато обществото е по-спокойно .
 Протестът в Хонконг: Градът е смълчан, управляващите отсрочват дебата за изгонване
Протестът в Хонконг: Градът е смълчан, управляващите отсрочват дебата за изгонване

Улиците още веднъж са отворени след 70-те ранени във вчерашния митинг, жигосан от държавното управление като " очевиден протест "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР