Лидерът на Хонконг Кари Лам осъди уличните протести, които вредят

...
Лидерът на Хонконг Кари Лам осъди уличните протести, които вредят
Коментари Харесай

Протести принудиха лидера на Хонконг да изнесе ключова реч с видеоконферентна връзка

Лидерът на Хонконг Кари Лам осъди уличните митинги, които вредят на стопанската система и на имиджа на финансовия център. Лам разкритикува демонстрациите по време на годишната си тирада, която тя беше принудена да произнесе посредством видеоконферентна връзка, откакто й попречиха да го направи в локалния парламент, написа " Гардиън ".

Продемократични депутати скандираха, до момента в който тя влизаше в пленарна зала, с цел да произнесе речта си. Демонстрациите на продемократичните депутати доведоха до невиждана анулация на речта й в законодателния орган на полуавтономния град. Парламентът възобнови работата си в сряда за първи път след разпускането му на 12 юни, когато протестиращи желаеха отдръпване на противоречив законопроект за изгонване на поданици на Хонконг в континентален Китай.

Председателят на Народното събрание закри съвещанието, откакто на два пъти Лам не съумя да изнесе речта си. Депутатите приканиха за оставката й и я упрекнаха, че има " кръв по ръцете си ".

С помощта на видеоконферентна връзка Лам осъди насилието на радикални протестиращи по време на извършените повече от 400 демонстрации през последните четири месеца, при които пострадаха повече от 1100 души и бяха арестувани над 2200 души.

" Шепа размирници започнаха набези и саботажи. Те разпространиха безпорядък и боязън в Хонконг и съществено нарушиха всекидневието на хората ", разгласи Кари Лам. Според нея демонстрациите " съставляват невиждано предизвикателство за нашата стопанска система " на фона на комерсиалното напрежение сред Китай и Съединени американски щати.

Лидерът на Хонконг заяви, че през първата половина на 2019 година хонконгската стопанска система е повишена единствено с 0,5 на 100 на годишна база - най-слабото показване от рецесията през 2009 година От юли, по думите й, има сериозен спад на визитите в Хонконг и на продажбите на дребно, а също по този начин продължава и спадът на износа.

" Икономиката на Хонконг изпадна в техническа криза от третото тримесечие. В средата на август държавното управление понижи прогнозата за икономическия напредък за 2019 година до 0-1% ", предизвести тя.

Лам е уверена, че " ще се появи дъгата след бурята ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР