Лидерът на Хизбула Сайед Хасан Насрала се обърна към своите

...
Лидерът на Хизбула Сайед Хасан Насрала се обърна към своите
Коментари Харесай

Речта на Хасан Насрала на Хизбула относно войната Израел-Хамас: Ключови изводи

Лидерът на Хизбула Сайед Хасан Насрала се обърна към своите почитатели в петък, като направи първите си мнения за войната Израел-Хамас от експлоадирането й на 7 октомври.

Боевете сред Хизбула и Израел ескалираха по продължение на тяхната напрегната граница през последните седмици. Ливанската въоръжена формация твърди, че е изгубила 47 бойци, до момента в който Израел твърди, че шестима от нейните бойци са били убити при замяна на огън и ракети. Най-малко шестима цивилни също са убити.

Продължете да четете

лист от 3 детайла „ Това е моментът за Насрала “: Ще разгласи ли лидерът на Хизбула война на Израел? Снимки: Християнско село в Ливан възнамерява война Анализ: Засега Хизбула е печеливша против Израел завършек на списъка

Мнозина чакаха Насрала да разгласи идващите ходове на групата, само че той се въздържа да го направи, вместо това осъди израелските офанзиви в Газа.

Ето главните акценти от неговото послание:

Атаката през октомври беше извънредно палестинска интервенция

Насрала стартира речта, като възхвали „ падналите мъченици “ на Хизбула и другите групи, борещи се с Израел, както и убитите цивилни.

След това той също по този начин благодари на „ мощните и смели иракски и йеменски ръце, които в този момент вземат участие в тази свещена война “, в явно споменаване на въоръжени групи в двете страни – в това число хусите в Йемен – които са съдружници на Хизбула и са подхванали офанзиви против Израел или Съединените щати през последните дни.

Той разказа офанзивата на Хамас против Южен Израел от 7 октомври, при която бяха убити повече от 1400 души, като „ огромно събитие, разклащащо този подтиснически... окупационен, узурпиращ ционистки режим и неговите поддръжници във Вашингтон и Лондон “.

Той сподели, че „ интервенцията е била 100 % палестинска по повод както на решението, по този начин и на осъществяването. “

„ Този ​​елемент на секретност беше в основата на този безапелационен триумф на интервенцията, той пристигна като изненада, шокираща изненада, за разлика от това, което се допуска от мнозина. “

Независим от Иран

„ Тази интервенция няма отношение към каквото и да е решение или ход, които да бъдат подхванати от друга секта в оста на съпротивата “, сподели Насрала, имайки поради водената от Иран коалиция от антиизраелски сили в района.

„ Във всеки миг, когато има борба, те стартират да приказват за иранската нуклеарна стратегия, за договарянията сред Съединени американски щати и Иран “, сподели Насрала.

В реалност, твърди той, „ секретността към цялата интервенция “ на 7 октомври потвърди, че офанзивата е била само за палестинската идея и не е обвързвана „ с какъвто и да е интернационален или районен проблем “.

„ От Иранската гражданска война … [Иран] постоянно намерено приема и поддържа съпротивителни фракции в Ливан, Палестина и в района. Те обаче не упражняват никаква форма на власт или надзор над тези фракции или в тяхното управление. И случилото се... потвърждава този факт. ”

Съединени американски щати са виновни за войната в Газа

Насрала също по този начин упрекна Съединени американски щати за продължаващото принуждение в Газа.

„ Газа и жителите на Газа се олюляха под тежестта на безчовечен, свирепи, брутални, безмилостни, безмилостни въздушни бомбардировки “, сподели той.

Той упрекна Съединени американски щати, че остават „ безмълвни “ пред „ изображенията на хиляди бебета и деца, раздрани в Газа вследствие на израелските ракети “.

Насрала сподели, че реакцията на Съединени американски щати разкрива „ лицемерието “ на Запада по въпроси като демокрацията и върховенството на закона.

„ Живеем в джунгла. Всички би трябвало да установим този факт. Съединените щати са напълно виновни за войната, която бушува в Газа, против невъоръжени беззащитни хора “, сподели той.


Хизбула към този момент е в борбата от 8 октомври

Насрала сподели, че Хизбула е влезнала във „ войната “ в деня след нападението на Хамас.

„ Някои настояват, че сме на път да влезем във войната. Казвам ви, ние сме ангажирани в тази борба от 8 октомври “, сподели Насрала.

„ Ислямската опозиция в Ливан стартира интервенция още на идващия ден. “

„ Това, което се случва на нашия фронт, е доста значимо и значимо “, сподели Насрала, потвърждавайки, че спорът на границата с Израел е най-горещият от 1948 година насам.

„ И въпреки всичко ви убеждавам, че това няма да е краят. Това няма да е задоволително. “


Иска повече от арабските народи

Насрала също насочи апел към други арабски страни да оказват помощ на Газа.

„ Призоваваме арабските и мюсюлманските страни да прекратят доставките на нефт, газ и храна от Израел “, сподели Насрала, повтаряйки настояването, отправено от Иран по-рано тази седмица.

Той сподели, че се надява, че „ в даден миг цялото човечество ще се вслуша в звука на разсъдъка “.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР