Лидерът на групата на Европейската народна партия /ЕНП/ в Европейския

...
Лидерът на групата на Европейската народна партия /ЕНП/ в Европейския
Коментари Харесай

Германският консерватор Манфред Вебер обвинява Ципрас, че подкрепя Мадуро

Лидерът на групата на Европейската национална партия /ЕНП/ в Европейския парламент и претендент за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер подлага на критика през днешния ден в Атина гръцкия министър председател Алексис Ципрас, обвинявайки го, че поддържа венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи Агенция Франс Прес, представена Българска телеграфна агенция.

Гръцкото държавно управление, държавното управление на СИРИЗА и министър председателят Алексис Ципрас би трябвало да дават отговор на голям брой въпроси: за какво той блокира една европейска самодейност, която цели да поддържа /политическите/ сили във Венецуела, борещи се за народна власт, съобщи Вебер в границите на двудневно съвещание на Европейската национална партия в Атина.

Общо 21 страни от Европейски Съюз признаха венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за и.д. президент.

Европейският парламент прикани всички страни от Европейски Съюз да създадат същото.

На среща на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз в понеделник в Брюксел Италия блокира приемането на обща позиция на Европейски Съюз, признаваща легитимността на ръководителя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо да провежда нови президентски избори след отхвърли на президента Мадуро да свика нови избори.

Гърция е измежду шестте страни от Европейски Съюз дружно с Кипър, Ирландия, Румъния, Словакия и Словения, които или не заеха позиция, или желаят нови избори.

Специално Атина уточни, че поддържа Хуан Гуайдо в качеството му на ръководител на Националното заседание да приготви избори и прикани за " политически разговор ", противопоставяйки се на " всякаква задгранична интервенция ".

Манфред Вебер дефинира като " покруса " " държанието на Гърция на европейско равнище ", отъждествявайки го с това на " италианското държавно управление ".

Двете държавни управления /гръцкото и италианското/ са популистки, доминирани от левицата, което ме навежда на мисълта, че би трябвало да се трансформират в бъдеще разпоредбите, засягащи взимането на решения /в ЕС/, акцентира той.

Той предложи да " се премине от единомислещ избор към мажоритарен избор ", с цел да не бъде Европейски Съюз " в ръцете на държавни управления като в Гърция, които имат повече контакти с /Владимир/ Путин и /Николас/ Мударо, а не със света на демократичните страни ".

Гърция, както и всички страни от Европейски Съюз, не призна изборите от май 2018 година във Венецуела.

С оглед на парламентарните избори в Гърция през 2019 година Вебер изрази очакване, че водачът на главната гръцка опозиционна партия Нова народна власт Кириакос Мицотакис ще бъде " бъдещият министър председател ".

Трябва да се отвори нова глава за Гърция и Европейски Съюз, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР