Лидерът на гръцката консервативна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис се

...
Лидерът на гръцката консервативна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис се
Коментари Харесай

Ципрас предаде премиерския пост на Мицотакис

Лидерът на гръцката консервативна партия Нова народна власт Кириакос Мицотакис се закле през днешния ден като министър председател на страната след безапелационната победа на вчерашните парламентарни избори с платформа за вложения, по-ниски такси и работни места.

Партията му завоюва близо 40 % на вчерашните изключителни парламентарни избори. Шест партии влизат в новия парламент, отвън него остава крайнодясната „ Златна зора “.

Абсолютната победа на Нова народна власт дава опция за еднопартийно държавно управление без взаимни отстъпки, показват коментарите  по изборните резултати. Със 158 депутати от 300-членния парламент Мицотакис владее изцяло обстановката в страната, пишат днешните вестници.

Пред гласоподавателите и гръцките медии Мицотакис сподели: „ Ще продължа със същата невзискателност и упорита работа, които ме доведоха до тук. Имам дълбока религия в неизчерпаемите качества на хората. Искам да видя още веднъж този народ да просперира и да си възвърне самочувствието. Искам да дам на децата, които си отпътуваха, опцията да се върнат в нашата страна, в случай че решат да го създадат. "

След оповестяването на резултатите от вота министър председателят Алексис Ципрас съобщи, че почита волята на гръцкия народ и добави, че приема присъдата на хората с високо вдигната глава.

Причината за загубата на СИРИЗА е липса на доверие, безапелационни са мненията по изборните резултати

Сред първите поздравили Мицотакис бяха българският министър председател Бойко Борисов и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Борисов е показал, че е убеден в отличните вероятности за развиване на ползотворното съдействие в двустранен, районен и в европейски проект. Юнкер, от своя страна, отбелязва, че Гърция я чака още доста работа за цялостно икономическо възобновяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР