Лидерът на германския Християндемократически съюз (ХДС) призова за решителни действия

...
Лидерът на германския Християндемократически съюз (ХДС) призова за решителни действия
Коментари Харесай

Лидерът на ХДС призова жени да стават свещеници и да се отмени задължителното безбрачие

Лидерът на немския Християндемократически съюз (ХДС) прикани за решителни дейности от страна на Католическата черква, в това число да се позволи на дами да стават свещеници и да се постави завършек на наложителния обет за безбрачие, в отговор на рецесията със половите похищения против деца, съобщи ДПА.

" Католическата черква без капка подозрение е отговорна за обстоятелството, че систематично е попречила следствията на тези закононарушения и по този метод е разрешила злоупотреби, " сподели Анегрет Крамп-Каренбауер пред католическото списание " Публик-форум ".

" Това е голямата виновност, която Църквата носи. Стъпките, които се подхващат в този момент, не са задоволителни да се подсигурява ", че това няма да се повтори, сподели Крамп-Каренбауер, която е член на Централния комитет на немските католици.

Две от препоръчаните от нея ограничения са даването на опция на дамите да стават свещеници и прекратяването на политиката на безбрачието за свещениците, което съгласно нея ще направи хората по-склонни да станат духовници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР