„Лидерът на германските християндемократи разкри своята визия за бъдещето на

...
„Лидерът на германските християндемократи разкри своята визия за бъдещето на
Коментари Харесай

С какво германската Европа се различава от френската?

„ Лидерът на немските християндемократи разкри своята визия за бъдещето на Европа. Оказа се, че „ германската” Европа е друга от „ френската”. Това написа в собствен материал съветското списание „ Експерт “, съпоставяйки визиите на двете водещи страни за бъдещето на Европейския съюз.
Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер (АКК) разгласява стратегия за европейски промени на ръководещата партия в Германия. Няколко дни преди този момент френският президент Еманюел Макрон направи същото програмно изказване, в което разказва по какъв начин вижда бъдещето на обединена Европа.
„ Европейският централизъм, европейската държавност, комунитаризация на дълга, европеизацията на обществените системи и минималната работна заплата са неверен метод “, написа Крамп-Карренбауер в публикация, оповестена под заглавие „ Да сложим Европа на верния път “.
Лидерът на ХДС, който размени Ангела Меркел през декември 2018 година, е съгласна с френския президент, че „ Европа би трябвало да бъде по-силна “, само че не има вяра, че това ще бъде реализирано посредством основаване на спомагателни европейски организации и институции, нито посредством изземване на властта на националните държавни управления от Брюксел.
Призовавайки за „ Европейско Възраждане “, Макрон предложи образуване на нови институции и да организира общоевропейска конференция за преформатиране на континенталните политически структури. Лидерът на Петата република предложи да се вкара европейска минимална работна заплата и да се сътвори европейска банка за битка с изменението на климата.
Вместо да пази „ дефектното положение на днешния Европейски съюз от обвиняванията на популистите ", съгласно АКК Европа се нуждае от тактика, която да комбинира националните и европейските подходи.
За да остане Европа мощна и обединена, „ дейностите на европейските организации не могат да претендират за морално предимство над напъните и дейностите на националните държавни управления ", счита немският политик.
„ Нова Европа не може да бъде основана без национални страни. Те дават демократична легитимност и еднаквост. Членовете на Европейски Съюз формулират и сплотяват своите национални ползи на европейско ниво. Това дава на европейците забележителна тежест на интернационалната сцена ", написа водачът на немските християндемократи.
Ясно е, че АКК разстрои Макрон и французите, като съобщи, че с цел да усъвършенства незабавно външната си политика, Европейски Съюз би трябвало да има непрекъснато място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и да опразни втората постройка на Европейския парламент в Страсбург. Париж отхвърли и двете хрумвания.
Като цяло, тя се съгласява с френския президент по въпроси, свързани с миграцията и изменението на климата. Наследницата на Меркел поддържа акцента на Макрон върху усилването на сигурността на външните граници на Европейски Съюз и приканва Европейската организация за гранична защита (Фронтекс) да получи ролята на „ гранична полиция “.
Според АКК настояванията на мигрантите за статут на бежанци и леговище би трябвало да бъдат проверявани на границите на Шенгенската зона. Европейски Съюз би трябвало да сътвори електронна система за влизане и излизане от обединена Европа, уверена е тя.
Председателят на ХДС има вяра, че Европа би трябвало да стане водач в битката против изменението на климата. За тази цел е належащо да се подписа европейски контракт за запазване на климата. Освен това всички европейски страни би трябвало да вземат участие в него.
Говорейки за връзките сред Берлин и Париж, може умерено да се каже, че другите визии за бъдещето на Стария свят от френския водач и най-вероятния идващ канцлер на Германия единствено усилват така и така тежкия багаж на разликите, заключава съветската медия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР