Лидерът на германската Свободна демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер обяви,

...
Лидерът на германската Свободна демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер обяви,
Коментари Харесай

Германската СвДП отказа да участва в правителство, оглавявано от Меркел


Лидерът на немската Свободна демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер разгласи, че партията му няма да взе участие в държавно управление, ръководено от Ангела Меркел при положение, че пропаднат договарянията за така наречен "голяма коалиция" (включваща консервативния блок ХДС/ХСС и Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ). Това заяви той в изявление за вестник "Франкфуртер алгемайне зонтагсзайтунг", фрагменти от което бяха оповестени през днешния ден.

Според Линднер по време на съдружните договаряния със СвДП и "Зелените", Христианодемократичният съюз и Християносоциалният съюз за декларирали "своя блян към продължение под управлението на Меркел", което съгласно него е "противоположно на концепцията за обновяване и промяна".

"Ние желаеме да сме част от един освежен план. В ХДС в миналото може и да стане допустимо да се построи нова стратегия, само че би трябвало да има нови виновни лица, които ще разрешат да се направи нова оценка на ситуацията", добави той.

БГНЕС напомня, че в края на ноември СвДП се отдръпна от продължаващите месеци наред сондиращи съвещания за образуване на коалиция с блока ХДС/ХСС и "зелените".

Към момента измежду най-вероятните разновидности за развиване на политическата обстановка в Германия е основаването на държавно управление, включващо консерваторите и социалдемократите. Страните даже съгласуваха и проект за провеждането на съвещания. Ако обаче и те завършат без триумф, ще се наложи да бъдат планувани нови парламентарни предварителни избори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР