Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц обяви, че

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц обяви, че
Коментари Харесай

Мартин Шулц обяви, че подава оставка като лидер на партията си

Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц разгласи, че подава оставка като партиен началник, съобщи ДПА.

„ Бях доста благополучен да бъда на този пост. Напускам го без никакво оскърбление или засегнатост. Преживях възходи и сривове, каквито рядко се срещат в политиката “, сподели той.

С последното си изказване Шулц предложи и нов водач на партията – председателката на парламентарната група на ГСДП Андреа Налес.

Ръководството на партията разгласи, че я поддържа за поста. Кандидатурата ѝ ще се гласоподава от партийните членове на 22 април.

Според източник от ГСДП и.д. водач на социалдемократите до гласуването на 22 април ще бъде кметът на Хамбург Олаф Шолц.

ГСДП е в тежко състояние, откакто поддръжката му падна до исторически ниски равнища на парламентарните избори през септември. След като в началото отхвърляше нова коалиция с консерваторите на канцлерката Ангела Меркел, партията я одобри предходната седмица.

Това решение обаче бързо разклати позициите на Шулц, тъй като той изначало искаше да е външен министър в новото държавно управление, макар предходни свои обещания в никакъв случай да не работи в държавно управление на Меркел.

Той беше водач на социалдемократите единствено 11 месеца, откакто през март предходната година се отхвърли от поста ръководител на Европарламента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР