Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц Мартин Шулц

Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц Мартин Шулц ...

Мартин Шулц обяви, че подава оставка.


Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския ... към профила обяви, че подава оставка като партиен ръководител, предаде ДПА.

Малко след това ръководството на партията обяви, че подкрепя председателката на парламентарната група на ГСДП Андреа Налес за поста. Кандидатурата й ще се гласува от партийните членове на 22 април. Според източник от ГСДП и.д. лидер на социалдемократите до гласуването на 22 април ще бъде кметът на Хамбург Олаф Шолц.

ГСДП е в тежко положение, след като подкрепата му падна до исторически ниски нива на парламентарните избори през септември, припомня БТА. След като първоначално отказваше нова коалиция с консерваторите на канцлерката Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. ... към профила , партията я прие миналата седмица. Това решение обаче бързо разклати позициите на Шулц, защото той отначало искаше да е външен министър в новото правителство, въпреки предишни свои обещания никога да не работи в правителство на Меркел.

Източник: novini.bg