Лидерът на Германската социалдемократическа партия Андреа Налес, която влиза в

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия Андреа Налес, която влиза в
Коментари Харесай

Лидерът на германските социалдемократи подава оставка

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Андреа Налес, която влиза в състава на немското държавно управление, разгласи през днешния ден желанието си да подаде оставка, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Причината е пагубното показване на групировката на европейските избори предходната неделя.

Налес напуща както председателския партиен пост, по този начин и лидерския пост на партийната секта в Народното събрание. Тя сподели, че на следващия ден ще осведоми за решението си партийното управление, а във вторник и партийната парламентарна група. На евроизборите социалдемократите останаха на трето място след Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция на сходен избор. На първо място се подредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз.

Допитвания демонстрират, че поддръжката за социалдемократите е на най-ниските си равнища в историята на партията. „ Вече не разполагам с поддръжката да извършвам длъжността си ", призна през днешния ден Налес. В публикуваното през днешния ден нейно изказване тя удостоверява, че на следващия ден тя ще се отдръпна публично от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР