Лидерът на ГЕРБ изказа съболезнования на съседна Турция и Сирия.

...
Лидерът на ГЕРБ изказа съболезнования на съседна Турция и Сирия.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ подкрепя санкции срещу Русия в ядрената енергетика

Лидерът на ГЕРБ изрече съболезнования на прилежаща Турция и Сирия. Той се обърна към симпатизанти, кметове, членове и общински препоръки на партията: „ Разговарях с турската страна, която има четири потребности. Имат потребност да се закупят нови одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток, които да се изпратят в помощ на потърпевшите ”, прикани Бойко Борисов на брифинг.

Той разяснява и тематиката с нуклеарната енергетика. „ Знаете, че с големи старания в Народно събрание успяхме да одобри закони, които да диверсифицират на 100% горивото за двата ни нуклеарни реактора, надлежно с „ Фраматом ” и „ Уестингхаус ”. Освен това беше признат закон, с който да се закупят два реактора американско произвеждане, с цел да може като изтекат 10-те и 15-те години на 5 и 6 реактор, да сме си построили новата мощ. Така работи ГЕРБ. Това е позицията на ГЕРБ – за наказания ”, изясни Борисов.

По думите му страната ни е по-напред от полския план. „ Можем да употребяваме неотложно междуправителствено съглашение със Съединени американски щати, както направиха Полша, с цел да се дефинира методът за финансиране. Така че, в случай че има наказания на нуклеарната енергетика на Русия, ние да ги подкрепим, като през това време сме си построили съпътстващата нова мощ ”. 

„ Струва ми се много необичайно тези, които клечаха пред държавното управление, Радев сподели, че Крим е съветски. Колегите от „ Да, България “ го поддържаха, вървяха да клечат против нас. И техните остри заявления и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. Сега щели да вършат митинг. Искат ли, когато през днешния ден са оповестили митинг, аз да отида и да подвигна пестник също? ”, попита той.

„ Аз съм ни вкарал в банковия съюз с моя екип. Вие за две години къде ни вкарахте? Криза с тока, рецесия с инфлацията, рецесия с тока, рецесия, рецесия, рецесия! Радев си е подобен, той разгласи, че Крим е съветски, следва си тази политика. Виновниците не са в Президентството, а не пред него “, акцентира Борисов.

Той напомни, че преди година ГЕРБ са споделили, че се взима по 1 лев от горивото и се дава на руснаците.

„ Защото през днешния ден на бензиностанциите се вижда разликата, тъкмо с един лев, а войната си е същата, единствено Киро и Асен ги няма ”.

Борисов напомни приемането на законите за въоръжението, с цел да изгони медиаторите, същинска диверсификация, с което още 2012 година ГЕРБ дава концесия на „ Тотал ”.

„ Тогава доста ни се смееха. Говорим за стотици милиарди кубици газ, с 80% от компресорите на Балканския полуостров, ние имаме лична газ и няма да сме подвластни от никакъв съветски газ. Още тогава купих 20% от терминала в Александрополис, с цел да може Киро и Радев да приказват за диверсификация. Припомнете си конференцията, която дадохме с Дачич и Юнкер ”, сподели той.

Турците към този момент черпат газ и БЕХ незабавно би трябвало да влезе в съдружничество с Тотал и да влагаме . Това е тематика за диалог с Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи. Дълготрайно, мощно, устойчиво. А не кой не отиде през днешния ден на митинга е с Радев ”. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР