Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов даде

...
Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов даде
Коментари Харесай

Борисов обвини ДПС и ДБ в координирани действия за летния преврат

Лидерът на ГЕРБ и министър председател в оставка Бойко Борисов даде ексклузивен брифинг в централа на партията, на който разяснява настоящите тематики след първото постоянно съвещание на Народното събрание в петък. На брифинга участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

За Плана за възобновяване

" Ще стартираме с Плана за възобновяване и резистентност, защото последните дни се пробват да го изкарат надали не като неангажираност. Искат да го създадат ябълката на раздора, а е юридически от над 200 индивида, най-хубавите специалисти. Няма неприятно за тези, които ме викат в Народното събрание, само че по какъв начин си показват да им представим този проект ", съобщи министър председателят в оставка.

По думите му, на процедура не е допустимо проектът да се изчете в Народното събрание, тъй като би трябвало да бъде четен до края на юли.

" За това ние в петък го депозирахме в деловодството на Народното събрание и апелирам сътрудниците най-отговорно - приемете го. Той е добре изработен. Томислав Дончев и Кирил Ананиев са на ваше разположение 24 часа в денонощието. Отхвърлете го като не ви харесва. Дайте си вашия проект, само че спрете да спекулирате, че няма проект . Ето го проектът - с приложенията. Работен старателно и ние сме го работили уверени в триумфа си, че ние ще го изпълняваме ", сподели още Бойко Борисов.

Според него не е почтено да се каже, че не е работено по проекта. " Готови сме във всеки един миг да го представяме. Той би трябвало да бъде четен не от сходни на сегашната юридическа комисия хора, а от хора, които схващат и са специалисти ", уточни още Борисов.

За оставката на държавното управление

Според премиера в оставка злобата и реваншизмът е стигнала до там, че в петък в Народното събрание толкоз са желали бързо да се саморазправят, че са приели оставката на кабинета.

" Сега тук породи първият спор. Да, има член 111, алинея 3 в Конституцията, който споделя, че до идващото държавно управление този кабинет извършва своите функционалности. Спомням си при Станишев - чак когато има ново държавно управление, се приема оставката на остарялото, тъй като в този момент министрите, които са уволнени от Народното събрание, в сряда ще явят да желаят да стават депутати, тъй като с акт на Народното събрание са махнати от там. В желанието си са толкоз да унижат ГЕРБ, че те в петък одобриха такова решение. Нали там бяха новите най-велики адвокати, прависти. Спомням си на конгреса Таня Дончева, на който присъствах доста се надявах, че там фактически има юридическа мисъл. Другите от " Да, България " няколко години знам какъв брой им е юридическата мисъл ", сподели още Борисов.

" Правят уйдурма с Движение за права и свободи "

Има ново ръководещо болшинство - " Росенец " към този момент няма да бъде закачан - бъдете сигурни. Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, тъй като оправданието е, че би трябвало да има по-спокоен парламент ", съобщи Борисов.

" Мисля, че към този момент за всеки стана ясно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са имали, нямат и няма да имат общо. Целият летен прелом, започващ от " Росенец " от Христо Иванов, е положително координирано общо деяние на " Да, България " с Движение за права и свободи. Нали виждате по какъв начин гласоподават. Сега ще зададете ли въпроса има ли скрито болшинство, откакто на всички места гласоподават дружно ", попита още Бойко Борисов.

За закриването на Националния действен щаб

" Ние се отнасяме извънредно отговорно по отношение на здравето на хората. Тук отново се пробваха да изкарат надали не, че закриваме Националния действен щаб. Първо, членове на този НОЩ са държавни чиновници. Единият е началник на " Пирогов ", другият на ВМА, третият народен здравен контрольор. Те са си на своите постове, само че тъй като една година те не стопираха да се подиграват с щаба. Не стопираха. Дори споделяха, че двама генерали плашат народа. Гориха маските, в случай че си спомняте. За това казахме към този момент Симидчиев, който аз почитам, той беше в съвета към премиера, с цел да чуем всички отзиви. Тогава в света нямаше правила по какъв начин да се организира битката с пандемията. Така че ние надали не, че ние напук щабът сме затворили. Няма решение на щаба без да е в съгласие с мен и без да съм разпоредил. Живи и здрави, в този момент дано ви кажа. Моето предложение, в случай че желаят да го има този щаб, Симидчиев, който към този момент е началник, определен с огромно болшинство от целия парламент, оглавява щаба и дава инструкции на министрите надлежно, до момента в който има ново държавно управление по какъв начин да работи ", посочи водачът на ГЕРБ.

За имунизационния проект

" Днес имаме доставка на " Модерна ". В понеделник 62 010 дози на " Пфайзер ". През месец май всяка седмица имунизациите на " Пфайзер " ще идват по 270 хил, контрактувани към този момент с календар. Това е доста значимо да се знае, а юни всяка седмица по 410 хиляди от " Пфайзер ". Ние единствено за два месеца ще приключим с имунизацията ", уточни още Бойко Борисов.

" Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Ето, направиха комисия, ще ревизират, ще забележим какво ще кажат. Сега вместо болшинството да се хване и да си направи нов Щаб или да възобнови работата на този. Но те желаят да създадат провокация, а и мен да ме вкарат в словоблудството - е, няма да стане, няма да си изпусна нервите ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

Само едно заричане не съм извършил - скенер за УМБАЛ " Света Анна ". Свършете я тази работа - обърна се Борисов към здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР