Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов потвърди, че

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов потвърди, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов потвърди, че Алексей Петров е имал участие в съставянето на управлението

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов удостовери, че показно убитият в средата на август Алексей Петров е взел участие в сформирането на настоящето ръководство.

" Алексей беше непосредствен с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след петте следващи избора и най-малко за значимата законодателна рамка ", сподели Борисов в коридорите на Народното събрание преди началото на съвещанието. Той отхвърли детайлности, само че уточни, че са правени срещи с присъединяване на някогашната барета, след това консултант в Държавната организация " Национална сигурност ".

Борисов отхвърли на диалозите, на които е участвал, да е бил предлаган държавен пост на Алексей Петров, само че не изключи опцията това да е ставало в различен формат. Самият Петров съобщи през юни, че би работил още веднъж за службите за сигурност, в случай че получи покана.

Това е първо публично самопризнание на политически водач за роля на Алексей Петров при основаването на държавното управление. Приживе Петров правеше подмятания за присъединяване си в срещи по въпроса, въпреки да заявяваше, че ролята му се надценява. Президентът Румен Радев употребява тематиката в офанзивите си против кабинета, заявявайки, че българските жители чакат отговори каква е " ролята на Петров в стъкмяването на ръководещата коалиция ".

Тогава министър председателят Николай Денков и заместникът му Мария Габриел отхвърлиха всякакво присъединяване на Петров при образуването на управническата формула. Днес от трибуната на Народното събрание Денков още веднъж отхвърли някогашната барета, а след това осигурител, да у участвал на срещите за сформирането на изпълнителната власт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР