Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е визираният

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е визираният
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Борисов е визираният в санкциите на САЩ настоящ политически лидер“

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов е визираният от глобите на американското държавно управление " сегашен политически водач “.

Това съобщи Антоанета Цонева от " Демократична България " в " Денят стартира с Георги Любенов " на Българска национална телевизия.

" Ако прочетете доста ясно каква е формулировката, става въпрос за настоящ политически водач, публично лице. За мен няма различен фокус, като се изключи че това е Бойко Борисов “, сподели тя.

" Вината и политическата отговорност е на ръководството в последните 10 година Моделът „ Борисов-Пеевски-Гешев (преди това Цацаров) “ разпростра своята структура в последните 10 години. Отговорността за качеството на институциите и разгръщането на корупцията е на ръководството на Борисов “, добави тя.

" Съществува една ос сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Погледнете и хората, които са обект на тези наказания. Пеевски е една одиозна фигура, която в никакъв случай не е била разследвана. Вчера чух какво сподели представителят на прокуратурата, че ще ще проучваме всичко, което до момента сме разглеждали. Това провокира всеобщ смях ", разяснява Цонева.

Цонева счита, че отчетът на финансовото министерство на Съединени американски щати по закона „ Магнитски “ е оценка и за българската прокуратура, и за дейностите на КПКОНПИ. Според нея най-належаща е оставката на основния прокурор Иван Гешев, преди да се пристъпи към промени в правосъдната система от идващото Народно заседание.

" В България беше открито ръководство на Бойко Борисов дружно с неговия съдружник Пеевски под чадъра, който им даваше прокуратурата. Това, което би трябвало да се случи и хората излязоха на улицата преди два дни е непримиримо да се упорства за оставката на основния прокурор. Санкциите по закона „ Магнитски “ са голям пестник, че българската прокуратура не може да се оправи с корупцията по високите етажи на властта “, съобщи тя.

Антоанета Цонева напомни, че точно Иван Гешев като прокурор по делото „ КТБ “ не засегна Делян Пеевски под никаква форма. Като образец за затварянето на очите на българските институции напомни и случая, когато някогашният началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев дефинира Пеевски „ като най-чистия човек в тази страна, чист като сълза “.

„ Прокуратурата и КПКОНПИ не виждат къде е Пеевски. Съединените щати ни споделиха къде е Пеевски. Един от лейтенантите на Пеевски е зам.-председател на бюрото за надзор на СРС. И той излезе в отпуска, вместо да си подаде оставката. Това са бутоните на превзетата страна “, сподели тя.

" Оценката за прокуратурата се вижда от вредите, които лицето Делян Пеевски нанесе на българската стопанска система и политически живот. В един обвинителен сред 12 000 и 15 000 страници на въпроси на публицисти тъй като името на Пеевски го няма, основният прокурор разгласи с безспорна надменност, че никаква причина да е по този начин “, добави тя.

Цонева дефинира борбата за разграждането на модела " Борисов-Пеевски “ като борбата за Берлин през 1945 година

„ Няма да бъде елементарно да бъде разграден. Предстои ни тежка и продължителна борба - улица по улица, къща по къща. Той би трябвало да бъде разграждан и осветляван, би трябвало да бъде наложено върховенството на правото “, сподели тя.

„ Ако не бъдат извършени промените, изчистени регулаторите и лустрирани, в случай че не бъде основан законодателен развой, който да е предвидим, България ще продължава да е на дъното на Европейски Съюз по беднотия. Това е заплашителен проблем, тъй като не може да бъде отпушен капацитетът на българската стопанска система “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР