Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на
Коментари Харесай

Борисов към Ковачевски: За нас е важно да сте в ЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Министър-председателят на съседката ни е на посещаване у нас. 

" Имате прелестни условия да решите най-тежките проблеми на двете страни. На мен ми е най-лесно, ние сме съпротива ", съобщи водачът на ГЕРБ. По думите му България също има интерес Република Северна Македония да влезе в Европейски Съюз.

" На нас ползата като българи е вие да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се от този интерес. Благодарим на гърците и румънците, че едно време застанаха зад нас, с цел да станем част от съюза ", разясни водачът на ГЕРБ.

" Проблемът е в езика на омразата. Трябва да решите тези неща. Колкото по-бързо, толкоз по-добре “, това съобщи пред делегацията от Северна Македония някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той акцентира пред Ковачевски, че колкото и да са положителни желанията ЖП линия се строи за 10 години, а автомагистрала за - 6-7 години.

" Ще отнеме време хората да го усетят. “, акцентира Борисов и още веднъж акцентира:

" Езикът на омразата, това е най-голямата спънка. Сега би трябвало да се решат всички сериозни въпроси. Те би трябвало да се сложат на масата. Ние ще ви поддържаме. За нас ползата е да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се. “, добави водачът на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР