Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е завърнал в по-силна

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е завърнал в по-силна
Коментари Харесай

Политолози: Този, когото опитаха да унищожат, оцеля. Борисов се завърна по-силен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е завърнал в по-силна позиция, в сравнение с е бил преди година. Около това мнение се сплотиха предаването " Денят ON AIR " политолозите доцент Стойчо Стойчев и Кристиан Шкварек.

" Възможността да се случи болшинство сред първите две обединения е функционалност на това какъв брой мощен ще бъде външният напън върху втория ", разяснява доцент Стойчев.

Според него от " Продължаваме промяната " са построили политическата си еднаквост единствено въз основата на анти-ГЕРБ говорене. Той изясни, че гласоподавателите на тази партия са дали вота си, с цел да бъде махнат Борисов от власт.

" Едните са влезнали, с цел да убият другите. Какво има да се схващат? ", добави той.

Според него сега Борисов " дирижира целия церемониал в Народното събрание и извънредно доста се кефи на себе си ".

Той обаче счита, че не е допустимо да се стигне до реституция на предходното ръководство на ГЕРБ, " тъй като стилът на Борисов не е подобен ".

Доц. Стойчев сподели още, че Борисов е събрал " на софрата " тези, които го " плюят ". " Но някои може и да изискат повече ", добави политологът и напомни, че Борисов се е появил по сходен метод, както и " Продължаваме промяната ", " с цел да махне корупционната Тройна коалиция от власт ".

" Всички изясняват, по какъв начин 12 години сме затъвали - в противен случай, в тези години качеството на живот се усъвършенства. Властта стана доста по-достъпна за елементарните хора, само че това докара и до негативи. Трябва да се одобри и преглътне фактът, че този който се пробваха да унищожат, оцеля ", заключи Стойчев.

По думите му с говоренето си водачите на " Продължаваме промяната " обезсмислят това, за което се събрали гласоподавателите си - вместо анти-ГЕРБ изразителност, те вършат оферти, които допускат диалози. Това съгласно него е внезапно смяна на позицията, която идва " извън ".

В студиото на Bulgaria ON AIR Кристиян Шкварек изложи тезата, че е по-вероятно да има държавно управление сред първите две сили в Народното събрание, само че с втория мандат.

" Ако създадат стъпка обратно и предложат нещо, което не включва Асен Василев и Кирил Петков, може да стане. Чисто математически първите две партии ще създадат държавно управление, само че това би било най-нестабилното държавно управление. На хартия са близки, само че като електорат са едни от най-разделените и най-непонасящи се обединения. Едните са по-либерален формат, другите - по-консервативен ", добави той.

Според него Борисов е оправдан от " Продължаваме промяната " и от " революцията ". Но напомни, че доста бързо участниците в митингите са изчезнали. " Това се случи първо с " Мутри, вън! ", след това с " ИТН ".

" И в този момент стартира революцията да изяжда и " Промяната ", които са последните деца на тази гражданска война. Накрая ще се получи синтез и е това, което върна Борисов ", добави политологът. Според него Борисов е в по-силна позиция, съпоставено с ситуацията му преди година.

" Сега или ще има реституция, или ще има синтез сред тезата и антитезата. Ако не е вероятен синтез, идва реституция. Рядко се случва цялостното изпиране или цялостната реституция. Но когато нещата са в твоите ръце, може да се тласнат нещата в синтез и да си свидлив ръцете ", изясни той.

Шкварек съобщи, че държавно управление с поддръжка отвън " Продължаваме промяната " е " по-стабилен, само че по-опасен " вид.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР