Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от лидерите на Продължаваме

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от лидерите на Продължаваме
Коментари Харесай

Бойко чака състав на кабинет от ПП-ДБ, намекна готовност за подкрепа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска от водачите на Продължаваме промяната - Демократична България прецизен състав на държавно управление, върху което Изпълнителната комисия на партията му да умува, при положение, че се реализира единодушие за поддръжка за втория мандат (в ръцете на втората политическа мощ - б.р.).

" Трябва да знам какво да показва пред партията ", съобщи Борисов.

Ние с господин Петков сме си дали прошка, нищо не ни затруднява да свършим каквато и да е стратегия. Нека имаме ясна цел в първия мандат и в случай че другите, както ги наричате, не се съгласят да ни поддържат, а поддържат вас, да знаем по какъв начин да действаме.

Ако пък имате различен вид за поддръжка отвън нас, това би трябвало да са ясни неща, сподели Борисов.

А съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков подсети, че въпреки всичко страната се намира в хипотезата на даването на първия мандат, т.е. този за осъществяване от ГЕРБ. " Имате избора да говорите и с другите политически сили и това е ваше право ", сподели Петков.

А Борисов посочи пред него, че до момента в който ИК на ГЕРБ не вземе решение за взаимни дейности точно с ПП-ДБ - няма да се договаря с нито една от другите четири политически сили в Народно събрание.

" Да не считаме, че сме си самодостатъчни, тъй като в Народно събрание има още цели 4 партии и могат да провеждат доста мощна съпротива ", предизвести Борисов. 

Нищо в нашите връзки не затруднява да свършим, каквато и да било работа, ние си простихме, сподели още експремиерът. 

Петков съобщи, че въпреки всичко ще изчака размислите на ГЕРБ по техния първи мандат. " Това не е някакъв дебелоглав - че няма да подкрепим първия мандат или че не желаеме министри от ГЕРБ във втория, това просто беше декларирано още преди изборите от нашите контролни органи ", посочи Петков. 

" Темата с празния чек ще я изчерпваме в идващите дни. Защото ние ще поправяме бюджета и това ще завърши - и тази тематика ще отпадне в идните дни. Като ги слушах какво приказват всички по бюджета - съм безспорен оптимист ", сподели още Бойко Борисов. 

Асен Василев се обърна към него и му подсети, че би трябвало да има вътрешна консултация в обединението ПП-ДБ за това дали тя да излъчва състав на кабинет пред ГЕРБ преди да е изчерпана процедурата по първата директория, която президентът Румен Радев ще връчи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР