Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска коалиционно споразумение с “Продължаваме

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска коалиционно споразумение с “Продължаваме
Коментари Харесай

Другото е сърдитко Петко. Борисов поиска коалиционно споразумение с ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска съдружно съглашение с “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ). Това се случи по време на среща на управлението на партията с кметове във Велико Търново в събота.

Това е първият коментар на Борисов, откакто за осъществяването на целите на държавното управление, подкрепено от двете обединения, и заплаши, че противоположен случай ще изиска оставката на кабинета.

“Аз с моя опит го разбирам по този начин, че те към този момент схванаха, че както работи Европа, би трябвало да работи и България. Това става посредством обединения. Трябва да има подписан документ и в него ще е записано и ще знаем какво ще вършим ”, сподели Борисов, представен от “Дневник ”.

Лидерът на ГЕРБ твърди, че партията следва декларацията, която Николай Денков и Мария Габриел показаха при оповестяването на кабинета.

В петък водачите на ПП-ДБ упрекнаха ГЕРБ, че не съблюдава сделката. Христо Иванов от Демократична България сподели, че ГЕРБ нарушава съглашението за. Кирил Петков сподели, че има “скрито болшинство ” на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”.

Петков дефинира като неприемливи “нещата, които се случват в последните дни ”. Той изброи замяната на основния прокурор Иван Гешев със заместника му Борислав Сарафов, откриването на процедурата за замяна на съставите на Сметната палата, здравната каса и Българската национална банка, както и отхвърлянето на антикорупционния закон на ПП-ДБ.

ПП-ДБ желаеха ще съблюдават общата декларация.

Бойко Борисов от своя страна упрекна ПП-ДБ в несъгласувани назначения, които също по думите му са в нарушаване на декларацията.

“Решението е да създадем съдружно съглашение, другото е сърдитко Петко ”, сподели Борисов в събота.

В началото на юни Народното събрание избра държавното управление с министър председател Николай Денков с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и двама депутати от Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

Няколко дни по-рано ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумяха за състав на кабинет, в който Николай Денков да е министър председател девет месеца, а по-късно поста да поеме Мария Габриел от ГЕРБ, която до тогава ще бъде вицепремиер и външен министър.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР