Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко
Коментари Харесай

Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров - Политика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска кмета на Пловдив Здравко Димитров неотложно да подаде оставка си. Това се случи на среща с партийния актив от града.

" Ако Димитров ми е другар, би трябвало да отиде да си подава оставката. Месеци наред имаше опция да упражни надзор и той не го направи. "

Борисов уточни като съществена причина за желаната оставка систематичното несправяне на Здравко Димитров с голям брой настоящи проблеми в Пловдив. Последният от тях - митингите на почитателите поради нерешените въпроси със стадионите на  " Ботев " и " Локомотив " в Пловдив.

Борисов прикани общинските съветници на ГЕРБ да намерят метод да упражнят нужния надзор върху активността на кмета, в случай че той не подаде оставка. През ноември той разгласи, че ГЕРБ ще издигне различен претендент за кмет на локалните избори през есента.

" Почтеното в тази ситуация и задължението към партията е да си подадат оставките. Ние не вършим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го създадем - със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е доста тежко преди избори да имаме такива връзки, само че е почтено към хората. Каквото сме дали обещание, сме го създали. И поради сходни хора, които безусловно абдикират от поста си - или с болнични, или в отпуска. И всякога - едно и също: " Още пари. Още пари ". Осигуряваме. Но става още по-лошо ", сподели Борисов
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР