Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критики към служебния кабинет

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критики към служебния кабинет
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи рецензии към служебния кабинет за несправянето с пандемията, както и към президента. " Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона. За 6-7 дни са погинали 600-700 българи. Защото Кацаров и компания доведоха дотук ", упрекна някогашният министър председател на брифинг на ГЕРБ.

Той направи съпоставяне със скандинавските страни, където смъкват маските в самолетите, стадионите им се пукат по шевовете, а на нашите се играе футбол без аудитория, като в това време Борисов е изумен от неналичието на реакция у почитателите. " Къде е логиката в дискотеката да има хора, а навън на стадиона да няма хора?, Паралелката да не върви на учебно заведение сутринта, а вечерта да се събере в дискотеката? Това, в случай че някой може да го изясни, ще бъде отлично ", разяснява Бойко Борисов.

Той се закани още, че партията му ще следи доста деликатно по какъв начин се отразява акцията на президентската двойка Радев-Йотова, тъй като, по думите м, ГЕРБ си плащали за всяко лъчение.

" Обръщам се към медиите, както нас ни фактурирате за всяко изказване, по този начин да фактурирате и кандидатпрезидентската двойка ", сподели Борисов по адрес на сегашните стопани на " Дондуков " 2.

" Народът гине, цените полудяват, а ние си вършим туризъм ", разяснява той изкачването им на Черни връх. " Аз мога да му предложа да създадем лицеви опори на кокалчета ", продължи Борисов по адрес на Румен Радев. Борисов изрази негодуванието си от инициираната среща при президента във връзка енергийната рецесия и растящи цени. Според него президентът е в предизборна акция и това е ангажимент на назначеното от него държавно управление. " Много деликатно ще гледаме дали ще вземете пари за отразяване ", закани се Борисов.

" Има колосален скок на цените, страната би трябвало да работи, има си министър председател и министри, не виждам ролята на Радев в тоя развой, като се изключи че назначи некадърни министри ", сподели водачът на ГЕРБ.

" Ако е тази смяна, която е през днешния ден с тези цени, с тая инфлация, с тоя безпорядък, с провалена имунизационна акция, извинете, по-добре да сме партия на статуквото ", отсече той. И заключи, че България е на дъното като потъналия турски транспортен съд край Камен бряг.

" Вече сме при " Вера Су. Тази смяна ще ни докара до дъното ", разяснява Борисов. Лидерът на ГЕРБ разкри още, че " кметовете от региона ще издадат Акт 16 на " Вера Су ", с цел да може служебното държавно управление да си направи там вила ". Това Борисов даде обещание да се случи до април следващата година. " Пътя на копринката го знаем, дали " Вера Су " стига до пътят на копринката, не мога да кажа ", сподели той в отговор на въпроса дали е допустимо плавателният съд да е бил претрупан с дрога.

По въпроса за бъдещи обединения водачът на ГЕРБ отвърна " всички и никой ", като уточни, че желае първо да види резултата на партията си. " След като забележим по какъв начин ни подреди народът, би трябвало да се опитаме да създадем държавното управление ", добави той. Но беше безапелационен, че сериозната маса в обществото се натрупва по-бързо от готовността на някоя партия да ръководи. " Сега няма подготвена партия и ние не сме подготвени в тази рецесия да управляваме, по тази причина аз съм доста песимистичен, че ще сътвори държавно управление ", заключи Борисов, съгласно който страната лети стремглаво надолу.

Той още веднъж отхвърли обвиняванията към ГЕРБ за отказаната регистрация на " Демократична България " от РИК Стара Загора.

От партията разясниха и внасянето на Плана за възобновяване в Европейска комисия. Според Томислав Дончев той е връщане към първичния вид на ГЕРБ и го покрива на 85%. " Първата добра вест е, че най-сетне е импортиран, макар генерираното забавяне. Втората добра вест е, че по отношение на първата версия на служебното държавно управление, има усъвършенствания с ограниченията в поддръжка на бизнеса. Връща се към разновидността на предходното държавно управление в този тип, в който беше оставен от нас ", съобщи Дончев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР