Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече ПП партията на посредниците

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече ПП партията на посредниците
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Основният ни спор е с партията на посредниците

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов назова Политическа партия " партията на медиаторите " и разгласи, че в случай че в действителност служебното държавно управление успее да провежда почтени избори, той не се съмнява, че ГЕРБ ще бъдат първи.

" Основният ни спор е с партията на медиаторите, умерено мога да я нарека по този начин - върна медиаторите в газа, в тока, в нефта. Всичко се случва в интерес на Руската федерация с поддръжката на партията на медиаторите. И както и техните представители да се пробват да го изясняват, когато обстоятелствата приказват, страда народът ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите по време на представянето на антикризисната стратегия на партията.

" Ние по време на нашето ръководство бяхме сполетени от три международни рецесии - финансовата, миграционната и COVID-кризата. И в трите се справихме най-добре от всички в Европа и бяхме давани за образец ", подсети Борисов.

В тригодишната рамкова прогноза, по думите му, я има " същата съвършена стихия " и заемите, за които партията е предупреждавала. " По време на нашето ръководство ние не позволявахме да се вдигне инфлацията. Сега всички приказваме по какъв начин били нарастване пенсиите. Големият мурафет е да кажем по какъв начин ще продължим да плащаме пенсиите в идващите години ", добави Борисов. 

" И не е несъмнено при тази политическа неустойчивост 15-те милиарда, които трябват, дали ще ни ги дадат пазарите. Сиреч, финансовата злополука, която нии остави Асен Василев, е непоправима ", заключи Борисов и се разгласи за антикризисно държавно управление, което да ни преведе през рецесията през зимата.

" Социологията в никакъв случай не съм й обръщал внимание, не че не й имам вяра. Изборите са в ръцете на президента Румен Радев и служебните министри, в случай че те провеждат почтени избори, няма да изпадаме в обстановка социолозите да си късат дипломите. И тогава не се колебая в резултата ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

Борисов се възмути още, че екипите на трите национални малките екрани, че отишли пред дома на Кирил Петков, с цел да запишат мнението му за шистовия газ, в случай, че у нас има мораториум на Народното събрание.

Кой през вчерашния ден изпрати трите национални малките екрани в дома на Кирил Петков да го запишат? Като какъв, той не е министър председател, дори не го знам дали е и ръководител на партията си ", попита Борисов. 

" Какъв е Кирил Петков за вас, шеф? Когато си отговорим на този въпрос, ще си отговорим за свободата на медиите ", заключи той. " Кексче, нещо почерпи ли ви? Знам, че това е унизително ии за вас, само че е реалност ", обърна се към трите медии водачът на ГЕРБ.

По време на брифинга някогашната енергийна министърка Теменужка Петкова установи, че една от най-тежките рецесии, които ръководството на " Продължаваме Промяната " е завещало на страната ни, е тази в енергетиката.

" Енергийната рецесия ние я виждаме в два аспекта. От една страна рецесия, обвързвана със сигурността на доставките на енергийни запаси. Безспорно най-големият проблем е обвързван с доставките на природен газ за България ", сподели още Петкова. Тя напомни с какво партия ГЕРБ е съдействала за диверсификацията на страната ни.

Тя настоя " Булгаргаз " неотложно да разгласи обществен интернационален търг, " на база на който да бъде определен снабдител или снабдители на полутечен природен газ и да бъдат дълготрайни контракти ", прикани още някогашният отраслов министър. Вторият аспект на енергийната рецесия, който виждат от ГЕРБ, е цените във връзка с природния газ и електрическата сила.

По думите на някогашния обществен министър Деница Сачева за пръв път от 30 години насам българският народ се опасява от това по какъв начин ще изкара зимата. Тя разгласи, че партията е твърдо за възобновяване съдействието ни с Турция и Гърция за предварителна защита на мигрантския поток у нас. Томислав Дончев пък заключи, че най-малко половината от рецесиите у нас са " домашно произвеждане ", а не вносни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР