Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи пореден опит да изчисти

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи пореден опит да изчисти
Коментари Харесай

Борисов отново се намесва: Иска от депутатите на ГЕРБ да се откажат от хартиените бюлетини



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи следващ опит да почисти имиджа на партията си и да се разграничи от статуквото. Причина за това се оказа  траяло 18 часа съвещание на парламентарната Правна комисия, която нощес утвърди на второ четене предлагането за връщане на смесеното гласоподаване. То беше утвърдено с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Но очевидно от партията не чакаха бурната социална реакция по тематиката, и си мислеха, че още веднъж могат да вършат каквото си изискат. Опитите да се върне хартиената бюлетина бяха остро подложени на критика от обществото, тъй като дълги години съвсем никой в страната не има вяра в честността на изборите, точно поради опцията, която дава хартиеното гласоподаване за отчитане на голям брой невалидни бюлетини, унищожаването и подправянето на протоколи и замяна на резултатите от изборите.

„ Депутатите на ГЕРБ-СДС да премислят позицията си по част от измененията в Изборния кодекс, които доведоха до остри реакции в Народното събрание през днешния ден от страна на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ “, изиска от управлението на парламентарната група Борисов. Той приказва в директно лъчение във фейсбук от централата на партията.

От думите му стана известно, че ГЕРБ могат да се откажат от поддръжката си за връщането на хартиените бюлетини и да поддържат основаването на многомандатен изборен регион „ Чужбина “.

Борисов не разяснява напъните на ГЕРБ посредством десетки изненадващо вкарани оферти и процедурни хватки да върне страната ни години обратно към хартиената бюлетина и да обезсмисли машинното гласоподаване. Сега е решил да се дели от статуквото. Но за негово отчаяние хората не не помнят толкоз бързо.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР