Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар по темата за

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар по темата за
Коментари Харесай

Борисов: Защо колегите от ДБ рязко спряха да говорят за Лукойл - руската газ е лоша, а руският петрол е готин?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар по тематиката за отварянето още веднъж на договарянията с " Газпром " и по други настоящи политически тематики на брифинг през днешния ден. Ето какво сподели той:

Днешното събитие е предизвикано от две заявления на " Да, България ". Приветстваме ги, че след няколко месеца схванаха защо става въпрос. “Демократична България ” се афишира изрично срещу връщането на “Газпром ” като снабдител на газ за България и упорства за ясна позиция по дейностите на служебното държавно управление от всички политически сили, които се дефинират за изповядващи евроатлантически полезности ". Ура, приятели! Браво!

Само че на 31 юли аз споделих, че ГЕРБ ще ръководи единствено с партии, които са за 100% диверсификация. Декларативно се обръщам към сътрудниците от другите партии - да приемем проектозакон за 100% диверсификация и против " Газпром ".
И се запитвам за какво Демократична България взеха решение по този начин за " Газпром ", а то тъй като на 2 юни 2022 Асен Василев сподели, че България в никакъв случай няма да одобри газ от " Газпром ", а на 14 юли той обаче споделя: " Защо не на газа от " Газпром "

37,71 лева е цената на газа, която ГЕРБ има по време на своето ръководство. След " Промяната " цената е 298,20 лева и не ми говорете, че по този начин е на открито. Ние имаме до 31 декември контракт. Септември 315 лева, август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни докара " Промяната ". Хаос и съсипия!

Аз в този момент ще запитам Кирил Петков пред bTV: " Ние не желаеме да подпишем договорите и искахме да дадем късмет на идващия кабинет да даде оценка. Чакайте! Нали казвахте, че служебният кабинет би трябвало да провежда единствено избори?! И им оставяте най-важното нещо в страната сега да го вършат те.

Защо сътрудниците от Демократична България внезапно стопираха да приказват за " Лукойл " - съветската газ е неприятна, а съветският нефт е готин? По 40 млн. лева дневно изтичат от България, 1. 200 милиарда лева губят българите на месец. Това тяхно раздвояване на личността е от години.

Служебният министър Демерджиев да проверява Бойко Рашков и останалите, вкарали България в този газов капан, прикани Борисов, представен от novini.bg

Радомир Чолаков прочете препратки към закона, уличаващи публичния темперамент и рисковите последствия на държанието на Кирил Петков в качеството му на министър председател, както и ръководеното от него държавно управление.

Понеже на медиите е неразрешено да питат въпроси. Аз бих попитал - има настоящ контракт на допустимо най-хубавата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПП-тата, в това време искаш дерогация за съветския нефт от Брюксел. Цената с " Газпром " по нашия контракт е ниска, а през медиаторите на Кирил и Асен е висока. Така " Газпром " печели два пъти - един път от цената и повторно - от медиатори. Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият предумисъл - че те не ангажираха слотове. Втечнения газ не можеш да си го пренесеш в джоба, сподели още Борисов и продължи:

Втечненият газ не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат потенциал да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както споделя Кирил Петков, " паркинг "? Или желаете, както стана с " Вера Су ", да заседне и да ми източите газа. Надявам се, че след чадъра на Бойко Рашков да бъдат заложени всички тези въпроси! Но всичко се се сипе върху народа!

Борисов прикани служебното държавно управление неотложно да ангажират един
слот в Гърция.

" Измамата продължава "! Пак сътрудниците от Демократична България, които ние същински почитаме, ние от две години ви споделяме какви измами вършат с машините. И в този момент като разбрахте, че не сте вие, няма го Рашков, който да управлява изборния развой, вие писнахте, че партиите би трябвало да имат следен достъп до машинния избор. Ама ние нали нова искахме! И в този момент внезапно те цитират нас. Те със софтуера ни взеха изборите! Радвам се, че през днешния ден ни поддържат за " Газпром ", дано да включват в декларациите си и " Лукойл ".

" Да, България " не желаеха да се къпят, стачкуваха пред президентството. Асен Василев обаче, сподели че няма нищо неприятно в " Газпром ". И внезапно спонтанните митинги изчезнаха.

Актуална гръцка връзка стана 2020, като тогава купих 20% за българския народ от терминала за втечнения газ, в Александруполис. Какво свършиха те, с изключение на да вървят и да се снимат на празния кран, на тръба, цялостна с съветски газ? Това са обстоятелствата, бе, хора. Ние говорихме за газов хъб " Балкан ", само че за две години гърците ни изтеглиха всичко. Ние сме едни елементарни клиенти, които всеки ни товари, както откри за добре. Кирил и Асен ни оставиха без танкери, без газ и да нямаме контракт за това.

Христо, за какво единствено " Газпром ", какво ви стопира, какво ви мъчи? Не го разбирам това.

В политиката е като във футбола-има можещи и неможещи. Да не се оправдават - “Промяната ” пенсионират фрагментите си, тъй като им се клати парапетът.

Виктор Николаев пита ГЕРБ дали ще предлагаме отново от " същото ". Това " остаряло " към този момент не може да се върне. " Промяната ": безценен ток, скъпа газ, безценен самун, чудовищна инфлация, големи задължения. Нафта и бензин с рекордни цени, слаб туризъм!

Листите на ГЕРБ са подготвени - младите ни лица са на избираеми места. Ще създадем една сплав от знаещи, можещи, мъдри и млади, дръзновени и красиви. Ние знаем по какъв начин се вземат решение рецесии, в този комплициран вят не виждам друга партия, която да може да се оправи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР