Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе пламенна, но хаотична реч

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе пламенна, но хаотична реч
Коментари Харесай

Борисов сочи Радев за опонент, но напада "Продължаваме промяната"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе пламенна, само че безредна тирада пред слушатели от младежкия бранш на партията си, събрани на зимен университет в курорта " Константин и Елена " край Варна. Той си опонираше съвсем след всяко изречение, само че водещи бяха офанзивите му против партията " Продължаваме промяната " и нейните водачи.

Той сподели изключително неспокойствие от изказванието на съпредседателя на Политическа партия Асен Василев, че се среща с президента Румен Радев. " Не съм се срещал и чувал с Радев от години. Ако ме предложения, ще отида. Ако съм желал, щях да отида да взема мандата. Служебното държавно управление им извади доста от далаверите (на ПП), тъй като по-късно ще ги напишат на сметките на Радев. Те пазят себе си, не нас. " Промяната " знаят по какъв начин са дърпали депутати, мислят, че ние вършим същото. Не, не го вършим. Моят политически конкурент е Радев, той е сериозният състезател ", сподели Борисов. 

" Избягвам събития, които биха могли да ни срещнат. Аз съм се оттеглил. Не съм претендент за министър председател, не съм претендент за министър. Нито един път не съм се срещнал с претендентите за министър на (проектопремиера Николай) Габровски. Не съм му се обаждал нито един път по телефона. Той не е бил даже симпатизант на ГЕРБ ", увери някогашният министър председател, с цел да покаже, че не е имал подмолна роля в съставянето на " експертен проектокабинет "

Веднага по-късно обаче атакува Политическа партия: " Опитват се да ни имитират с затулен партиен кабинет. Аз съм се отдръпнал отвред. И народен представител не съм станал. Те съдят по себе си, че поставят едно мюре в лицето на (акад. Николай) Денков да си го командват. "

Борисов самичък се опроверга, че желае да се дистанцира, като съобщи: " След като мина гласуването в Народното събрание (за претендент премиера), видях проф. Габровски (и го питах) дали ще взе участие в трети мандат. Той в пазарлък за министри не желае да взе участие... Без подписан документ за очевидно и транспарантно ръководство, отиваме на избори. " С което даде да се разбере, че се стреми към политически пазарлък.

Бившият министър председател, който бе съвсем 12 години на власт, трансферира тематиката за корупцията върху 6-месечното ръководство на последния постоянен кабинет:  " ГЕРБ не ги е свалил от власт. Свали ги корупцията. Има Такъв Народ не бе съгласна да краде дружно с тях. "

" Да се закичиш с думата " Промяна " и да кажеш, че младежите са с теб, е погрешно ", заключи той. След това се отдаде на хвалби за себе си: " Надали някой е работил с Европейската комисия колкото мене, те излозват други изрази, разнообразни от нашите. Толкова ли няма кой да се замисли в тая страна? Див популизъм. Дългът ви пораства с милиарди на година и няма с какво да го покриете. Варненският епископ постоянно стартира литургия с " Да внимаваме! ". Европейската комисия употребява " нерешителност ", което значи " Много внимавайте ". Както преди години споделих, че ни чака безпорядък и то е реалност. Няма политик, който да не употребява думата безпорядък. Наказателните процедури ще се стоварят върху България ", предизвести Борисов.

Като подгласник на Борисов някогашният външен министър Даниел Митов добави: " Единственото нещо, което би трябвало да направи Кирил Петков, е да се скрие. Единственият водач в българския политически живот седи тук, на тази маса (Бойко Борисов). "  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР