Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори за първи път в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори за първи път в
Коментари Харесай

Борисов: Асен Василев помпаше чудовищно инфлацията. Алексей Петров ми е противник, но е най-голямата барета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов приказва за първи път в телевизионно предаване от много време насам. Той гостува при Цветанка Ризова в предаването " Лице в лице " по БТВ. В началото съобщи, че е " малко неловко в такава обстановка да се политиканства ", визирайки откритите 18 мъртви мигранти.

" Горанов още от първия миг си подаде оставката тогава. Не е бил в листите на ГЕРБ, не е бил претендент за министър в държавни управления, които сме предложили. Но аз бих почнал някъде по-отначало. Защото това, което се случва сега е освен покруса, а и оценка на това, което се е предписание толкоз години. Днешният ден ни дава две вести, които опровергават всички наши политици. Първата е, че се оправят с границата. Тук не би трябвало да се упреква служебното държавно управление, тъй като с цел да има служебно такова политическите партии не са се справили и по тази причина има служебно държавно управление. Преди две години България беше посочена за образец, че се оправя с мигрантите. Второ, митингът стартира от другата стра на Министерски съвет преди две годин, когато България беше призната в най-бялата организация - Европейския банков съюз. В един и същи ден стартира. Ние бяхме пред Министерски съвет, а те бяха от другата страна. Говоря единствено обстоятелства. Оставям вие да коментирате и да търсите причинно -следствени връзки ", сподели той.

Борисов разяснява и новината, че няма да влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 година " Аз знам, че под мое управление с министър Ананиев, преди този момент Горанов, ние изпълнихме всички механически критерии и получихме политическо решение да влезем в Европейския банков съйз. Отвори ни се вратата на Еврозоната. Затова се споделя чакалня. Ние вървяхме дружно с Хърватия, тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе. Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всевъзможни шансове сега. Аз съм набожен човек в Господ и той ми дава опция да отговоря на всички неща през днешния ден ", добави експремиерът.

" Няма да им понасям повече лъжите - нито аз, нито партията и партията е бойна сега. Асен Василев помпаше инфлацията по чудовищент метод. Той работи целеустремено, с цел да не влезем в Еврозоната. А Алексей Петров, когато тогава Цветанов беше министър, а основен прокурор Велчев, пристигнаха да кажат, че тече полицейска интервенция. Аз нямаше по какъв начин да попречвам сходна интервенция. Защото през днешния ден някой щеше да каже за какво си попречил. Впоследствие той беше оневинен по всичко. И с цел да няма никакви спекулации - ние с него цялостен живот сме съперници, не врагове, постоянно и в спорта и в живота, само че той беше най-хубавата барета. И в случай че Христо Иванов, изключително пък ген. Атанасов, които си разрешават да приказват за Алексей, знаят неговото минало, когато като барета задържа най-големия терорист в Европа. Мисля, че беше на централна гара, който си носеше граната с издавен шплент, с цел да може в случай че го простреля снайперист, и постоянно се движеше с хора, да ги убие, той се хвърли в него и го обезврежда ", изясни Борисов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР