Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува на балотажа за президент

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува на балотажа за президент
Коментари Харесай

Бойко Борисов гласува с обвинения срещу Румен Радев, Кирил Петков и Христо Иванов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласоподава на балотажа за президент в родната си Банкя.

Ето какво съобщи някогашният министър председател пред събралите се публицисти: " Гласувах против това полицейско принуждение, тази полицейщина, ден преди изборите и ден след дебата да влезе полиция в СУ. Това е срам! Още по-голям срам е Радев да остане президент. Той съумя да ни скара със съседите ни. Сега се ненавиждаме със Скопие, ненавиждаме се с Алабания, ненавиждаме се с Турция. Резилът да приказваш за право и господство на закона, да откриваш самодейност " Три морета ", да вървиш на срещи на НАТО. Аз съм изумен от мълчанието на Христо Иванов. Благодаря на европейските ни сътрудници. Това, което доста ме плаши, е, че претендентът за министър председател Кирил Петков застава до този, който нарушава закона и твърди, че в случай че влезеш с войска в една страна, тя е твоя. Най-първата точка в НАТО е, че Крим е съветски. Ще има тежка реакция против България. Поставя под тежък риск и България. Това е направил Румен Радев и оня ден, и през вчерашния ден ", съобщи Борисов.

" Точно на мутрите политиката води Радев. Този срам пред, който сме изправени. Разбирам, че на следващия ден още половин милиард сме подготвени да теглим. Българинът към този момент привикна да мре ", добави още водачът на ГЕРБ, чиято партия поддържа другия претендент на балотажа - Анастас Герджиков. " Чакахме инициативните комитети да повдигнат персони, зад които българите да застанат, да обединят българите, да водят външната политика. Доверихме се напълно на избора на всички ректори в България ", сподели Борисов, който добави по тематиката: " Ректор на ректорите против един, който ни вкарва в интернационален скандал ".

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на двамата претенденти за президенсткия пост, както и тези на политическите водачи, от 19 ч. на 21 ноември в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът публицистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на На живо във Фейсбук страницата на На живо във
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР