Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е арестуван незаконно и без

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е арестуван незаконно и без
Коментари Харесай

Съдът окончателно: Борисов е арестуван незаконно


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан нелегално и без никакви доказателства за осъществено закононарушение. Това удостовери и последната, втора, правосъдна инстанция-Софийският административен съд. Магистратите удостоверяват изцяло решението на Софийския областен съд.

Така тъкмо преди изборите рухва следващата неистина на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков-Дамаджаната и неговите ортаци от „ смяната “, отпред с Кирил Петков. Националната полиция е наказана да заплати 480 лева обезщетение за противозаконен арест Бойко Борисов.

С решението се удостоверява първата присъда, че през март някогашният министър председател Бойко Борисов е бил арестуван нелегално от полицията. Тогава Министерство на вътрешните работи нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха арестувани и отведени в ареста на националната полиция за денонощие.

Впоследствие обаче прокуратурата не откри данни, върху които би могла да продължи ареста или да повдигне обвинявания, и те бяха освободени.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов не покрива стандарта за непроизволност и правда, открили от административния съд. Освен това служителите на реда са нарушили Европейската спогодба за правата на индивида, която изисква арестувания неотложно да бъде известен за аргументите за ареста.

При задържането му не са били събрани никакви доказателства за осъществено закононарушение, са приели магистратите.

Борисов към този момент завоюва едно дело против Министерство на вътрешните работи за противозаконното си задържане, само че от Националната полиция апелираха първата присъда. На първа инстанция за противозаконни бяха оповестени и арестите на Горанов и Арнаудова.

През цялото време Рашков се хвалеше по какъв начин апелират и по какъв начин съдиите на първа инстанция са сбъркали.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР