Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов до вчера не бе внесъл

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов до вчера не бе внесъл
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Бойко Борисов излъга за имунитета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов до през вчерашния ден не бе внесъл в деловодството на Народното събрание декларацията, с която се отхвърля от имунитета си, както даде обещание ден по-рано. За това сигнализираха от Българска социалистическа партия. " Председателят на Народното събрание не прочете за импортирано заявление при започване на съвещанието. Този сътрудник депутат към момента продължава да се крие зад четирите стени на Народното събрание. Днес виждаме, че има жандармерия и извън ", съобщи зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски на брифинг в Народно събрание.
Той напомни, че в сряда имаше действителен късмет точката на Българска социалистическа партия за имунитета на Борисов да бъде прегледана и призната, само че той самият съобщи, че ще го даде, откакто го оповестил и на парламентарната си група. " Тоест той през вчерашния ден излъга и медиите, и парламентарната си група, както непрестанно прави ", уточни социалистът. Той се зарече, че в случай че до края на вчерашния ден Борисов не си извърши обещаното пред българските жители, че ще се откаже от имунитета си, социалистите през днешния ден ще предложат още веднъж точка първа от дневния ред за събаряне имунитета.
Свиленски изрази вяра, че функционалността на Народното събрание да пере нечии имиджи и имунитети е завършила. " Все отново този сътрудник депутат, който до преди няколко седмици се притесняваше от някогашния основен прокурор, към този момент няма съображение, защото основният прокурор е различен. Така че чакам Народното събрание и другите народни представители от неговата парламентарната група най-малко в границите на два дни да са поредни и да гласоподават за свалянето на имунитета му ", съобщи той. Според депутата, в случай че ПП-ДБ вървят по пътя на прозрачността, би трябвало да поддържат предлагането на Българска социалистическа партия.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР