Лидерът на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев

...
Лидерът на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Битката на ГЕРБ с Елена Йончева на тема корупция е обречена на загуба за тях

Лидерът на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев поддържа Елена Йончева. В предаването „ 120 минути” той съобщи, че ГЕРБ не могат да победят Йончева в борбата на тематика корупция.

„ На последния Конгрес на Българска социалистическа партия приканих да я поддържат. Познавам Елена и знам що за човек е, сигурен съм, че съдът ще се произнесе заслужено по този въпрос. Грешката на ГЕРБ е, че в продължение на 10 години водят борба с Елена Йончева на тематика корупция, това е обречено на загуба за тях. Хората няма да им повярват”, разяснява Станишев.
Елена Йончева се снабди с обвиняване за пране на пари За bTV Елена Йончева съобщи, че обвиняването е неуместно
Лидерът на европейските социалисти не отговори еднопосочно дали желае да води листата на Българска социалистическа партия за идните евроизбори. Той добави, че Българска социалистическа партия при този избор реализира по-слаби резултати от другите избори – локални и парламентарни. По думите му това значи, че не би трябвало да се основават вътрешнопартийни спорове, а би трябвало да се изведе мощна стратегия и листа, която ще убеди хората да ги поддържат.

„ Аз съм водил доста европейски акции, знам къде са ни слабостите и по тази причина споделих на Конгреса на Българска социалистическа партия, освен това равнене на силите сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с цел да реализираме победа, би трябвало да знаем, че залогът е доста по-голям от тези 17 индивида, които ще бъдат определени. Залогът е дали ще се отиде към предварителни избори, какви ще бъдат настройките за локалните избори, това е тест. Оттам ще тръгнат доста процеси. Ние не трябва да излъчваме сигнали за разногласия, всичко може да бъде направено мъдро, с цел да се активизират нашите избиратели”, разяснява евродепутатът.

Сергей Станишев съобщи, че го тревожи стилът на правене на политика в България. „ Трябва да има остри конфликти по политики, само че чисто човешки е добре да се съблюдава положителният звук, тъй като нашата политика стартира да наподобява на кръчмарска препирня, което единствено може да отврати хората”, сподели водачът на европейските социалисти и добави, че има защо да се спори с ГЕРБ и ЕНП.
Случаят „ Йончева ”: Политическа офанзива или заграбване в изключително огромни размери Реакции след повдигането на обвиняване против депутата от левицата
Станишев добави, че евроизборите не са атрактивни за българските гласоподаватели и освен, само че хората би трябвало да стартират да се интересуват повече от процесите в Европа. Той уточни, че партията на европейските социалисти ще се бори за въвеждане на регулации над огромните корпорации.

„ Регулации би трябвало да има, това е голямо поле, в което се движат великански потоци от информация и никой не носи отговорност за истина, неистина, даже в честен проект. Регулация би трябвало да има при огромните корпорации във връзка с данъчното облагане – европейските социалисти сме предложили да има т.н Данък ГАФ („ Гугъл”, „ Амазон”, „ Фейсбук”), които заплащат доста по-ниски налози, в сравнение с елементарна естествена компания, употребявайки малките врати в законодателството на държавно ниво”, сподели той.

„ Промяната Европа “ е поредност от журналистически материали, отдадени на мястото на България в Европа и идния евровот. Проектът е израз на устрема на редакцията с най-високо доверие в България да даде на феновете на bTV цялостна и справедлива картина за процесите, които дефинират посоката и качеств
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР