Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер сравни Тайван

...
Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер сравни Тайван
Коментари Харесай

Тайван върви по стъпките на Западен Берлин в периода на Студената война

Лидерът на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер съпостави Тайван със Западен Берлин по време на интервала на Студената война и прикани Европейски Съюз да поддържа азиатската страна.

Той съобщи пред немските медии по-рано тази седмица, че Европа е в яростна конкуренция с Русия и Китай. Доколкото упоритостите на Пекин се уголемяват и към този момент не познават граници, Литва се трансформира в съществена цел на все по-неотстъпчивия авторитаризъм на Китай.

Вебер подлага на критика Пекин за икономическото изнудване, което ползва на по-малки страни, и за оказания напън върху корпорации в гонене на личните си цели и ползи. Той сподели, че сходно държание не може да се толерира в Европа и Китай би трябвало да стартира още веднъж да внася артикули от Литва и да одобри балтийската страна като част от единния европейски пазар.

Вебер изрично съобщи, че стои зад концепцията за по-широк разговор и продан с Тайван, само че акцентира, че това би трябвало да се случва по обмислен метод.

Той сподели, че Тайван е тъкмо като Западен Берлин преди – демократично общество, което се бори да оцелее под натиска на своите противници. Докато демокрацията и върховенството на закона са живи, демокрациите в Азия би трябвало да усещат, че Европейски Съюз ги поддържа и е техен приближен сътрудник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР