Лидерът на движение Воля“ Веселен Марешки се включи в срещата

...
Лидерът на движение Воля“ Веселен Марешки се включи в срещата
Коментари Харесай

Марешки до Льо Пен на среща на десни формации във Франция

Лидерът на придвижване „ Воля “ Веселен Марешки се включи в срещата на десни политически водачи в южния френски град Ница късно във вторник, на която те приветстваха напредъка си в Европа напоследък и разискаха проект за изборите за Европейски парламент (ЕП) следващата година.

Пред стотици поддръжници домакинът на форума на 1 май Марин Льо Пен - водач на френския Национален фронт, очерта визия за „ друга Европа “, като предизвести, че ЕС  има „ пагубни последствия за нашите страни “.

Речи произнесоха и други видни фигури от Движението за Европа на нациите и свободите, като обединенията в него най-често са определяни от международните осведомителни организации като крайнодесни, антиимигрантски или популистки.

Льо Пен съобщи, че се надява те да получат задоволителен законодателен подтик на изборите за Екологичен потенциал през 2019 година, с цел да се „ промени фундаментално “ Европейски Съюз от вътрешната страна.

Отсъствието обаче на някои основни фигури разкри пукнатини в алианса.

Лидерът на италианската националистка Лига Матео Салвини, който се пробва да сформира съдружно държавно управление, отклони поканата, само че изпрати видеопослание за поддръжка. Герт Вилдерс от холандската Партия на свободата също не се появи.

В Ница обаче пристигнаха Харалд Вилимски от австрийската Партия на свободата и видният чешки нацоналист Томио Накамура, с цел да популяризират изборните си триумфи, реализирани в последно време.

Там бе и водачът на българското придвижване „ Воля “ Веселин Марешки, който се появи на „ фамилната “ фотография от срещата. В известие на групировка за идното присъединяване бе посочено, че дружно с него за Франция са отпътували депутатите Полина Христова, която е и зам.-председател на партията и Андон Дончев - ръководител на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина.
На 1 март тази година „ Воля “ се причисли към Движението за Европа на нациите и свободите по покана на партиите-членки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР