Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов бе повече от ясен: пембено-зелената

...
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов бе повече от ясен: пембено-зелената
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Идва тройна коалиция ДБ-Манолова-Трифонов с подкрепа от БСП

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов бе повече от явен: пембено-зелената коалиция „ Демократична България” има копнеж да получи управнически мандат след постоянните избори в края на март и преследвайки тази цел още занапред подава ръка на партиите на Слави Трифонов и Мая Манолова, както и на шашкънското „ Отровно трио”.

Но какви са разновидностите това да се случи, т.е. Атанас Атанасов и Христо Иванов да гушнат управнически мандат? Те клонят към нула. Но, както нееднократно съм обръщал внимание, флиртът на Демократична България с Трифонов и Манолова е подмолно протегната ръка към Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. Затова е и следеното от години десебарско снишаване пред Румен Радев. Без поддръжката на Българска социалистическа партия няма по какъв начин меракът на Атанасов да се осъществя, написа в обява в обществените мрежи евродепутатът Александър Йорданов.

Ето какво още споделя в обявата си той:

"ДВА СА ВАРИАНТИТЕ „ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ” ДА СТИГНЕ ДО УПРАЛЕНСКИ МАНДАТ
Първият е явен. „ Демократична България” печели парламентарните избори с разгромяващ резултат и получава независимо парламентарно болшинство, т.е. управническият мандат й е в забрадка вързан. Тези, които имат вяра, че това ще се случи могат и да не четат по-нататък. Но в такава победа не има вяра даже самият Атанасов, по тази причина и от дълго време е завръткал очища към Трифонов и Манолова с вярата, че дружно ще образуват мечтаното парламентарно болшинство и управническият мандат ще падне в кунките му.

Вторият вид допуска, че в случай че партията спечелила изборите не успее да сформира държавно управление и неуспехът в това начинание сполети и заелата второ място партия (според социологията се обрисува това да бъдат Политическа партия ГЕРБ и БСП), то президентът ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на някоя от идващите парламентарно показани партии. На този конституционно обезпечен „ благороден” президентски жест разчита занапред „ Демократична България”. Но с вяра за същото зее ката вечер Трифонов, а Манолова се щура протестърски по улиците. Кого ли ще ощастливи проруският ни президент?

Впрочем, ген. Атанасов пръв се изпъчи и ревна гороломно: нас, нас! И разясни, че с цел да няма сюрпризирани в последния миг, още занапред Демократична България протяга трепетно ръка към Трифонов и Манолова. Та в случай че инцидентно мандатецът гушне някогашният омбудсман или шоуменът, то пембено-зелените да не бъдат „ забравени”...случайно. Мога да ги успокоя. Няма да бъдат забравени. Нужни са те на Сценария. Без тях той няма да се осъществя. Дори бих похвалил Атанасов по тази причина, че най-сетне изплю камъчето. Така е по европейски. Избирателите още преди изборите би трябвало да са наясно техните избраници с кого след изборите считат да се чифтосат, с цел да стигнат до управническия мандат. За да го няма познатото: едно приказваме, а друго вършим. Сега най-малко е ясно – Атанас Атанасов и Христо Иванов желаят да ръководят дружно с Мая Манолова и Слави Трифонов.

Пред този вид пречката е явна. Но ще я поясня за несхватливите. Трите обединения надали ще доближат дружно парламентарно болшинство от 121 депутати. Т.е. надали ще съумеят да оставят в съпротива по едно и също време Политическа партия ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Социологията към днешна дата - единствено към 120 дни преди изборите, споделя, че няма късмет това да се случи. Следователно проектираната мераклийски нова тройна коалиция би трябвало да разчита на поддръжка или на Политическа партия ГЕРБ (вероятно в коалиция със СДС), или на Българска социалистическа партия, или на Движение за права и свободи. Но най-малко до през днешния ден от Демократична България настояват, че са съперници на Политическа партия ГЕРБ и на Движение за права и свободи. Така че при вероятно превръщане на политическата палачинка ще гледаме огромен сеир. И тогава остава разновидността да получат поддръжка от Българска социалистическа партия против....? Наистина, какво ще получи Българска социалистическа партия, в случай че поддържа нагиздените занапред за годеж и женитба даже, Атанасов и Манолова, Трифонов и Иванов? Впрочем освен Българска социалистическа партия, само че и Движение за права и свободи имат политически опит от сходни подмолни сделки и поддържа, от участия в сходни комбинации. Ако Българска социалистическа партия загуби още веднъж изборите от Политическа партия ГЕРБ, ( все още няма друга партия, която да може да победи Българска социалистическа партия!) то Нинова и съпартийците й са в положение да отговорят положително на мерака на ген. Атанасов. Но...при избрани условия, още повече, че в алената партия към този момент са се побъркали единствено от мисълта за европейските пари на хоризонта. А и флиртът на тяхната Елена Йончева с Радан Кънев в Европарламента – основатели на антибългарска резолюция, сподели, че щом е да се стори зло на България, допирни точки постоянно могат да се намерят. Защо не? Хем социалистите няма да носят директна отговорност за ръководството, хем тяхното няма да се загуби. Формулата е „ програмно-експертно правителство”. Това е позната фантазия на политическото задкулисие, тъй като при такова държавно управление „ куче влачи, следа няма”. Подкрепилите го не носят отговорност. Но получават всичко, което желаят. „ Върховенството на закона” при такива кабинети спи непробуден сън.

Манолова е известна алена кукла на конци, а за Трифонов това ще е единствено нова шоу стратегия. Пука му дреме на него, че всяко връщане на Българска социалистическа партия на власт – на сцената или зад кулисите, носи единствено беди за България. Впрочем, в случай че горе долу сме наясно кои жители Манолова се кани да направи депутати от своята партия, то за Трифоновата партия ще се гласоподава на сляпо. Ще бъде гласоподаване от вида: „ леле мале, що стана”, т.е. нещо като гласуването за Румен Радев.

За „ Демократична България” поддръжката от страна на Българска социалистическа партия няма да е драма, тъй като е явно, че пъпна шнур свързва част от подкрепящите ДСБ, „ Зелените” и „ Да, България!” жители със остарялата комунистическа партийна номенклатура. Таткото бил номенклатура на Българска комунистическа партия, а синът или дъщерята през днешния ден са либерали. Или зелени. Между тях един да имаше най-малко като Адам Михник, бих го схванал. Но няма подобен.

Още от момента на акцията на Христо Иванов в Росенец и от началото на уличния бунт в София, стана ясно, че задачата на „ Отровното трио”, на Атанасов и Иванов, на Манолова и Трифонов, на Румен Петков и Костадин Костадинов, е да върнат по някакъв метод Българска социалистическа партия на власт. Естествено, те това по този начин намерено няма да го кажат, няма да го признаят, само че задачата им е тази. Впрочем с Българска социалистическа партия и с издигнатия за президент от тази партия Румен Радев, Демократична България, „ Отровното трио”, Манолова, Трифонов, Петков, Костадинов и прочие мераклии за управнически мандатец си взаимодействат чудесно. Българска социалистическа партия и Демократична България дадоха взаимно рамо в София на Мая Манолова и въпреки някогашния омбудсман да не е от паметливите, надали това ще не помни. Подкрепиха се Демократична България и Българска социалистическа партия и в изработването на клеветническата резолюция на Европарламента против България.

Споменах първоначално, че разновидностите да се сбъдне Атанасовият копнеж са два. Обективността на този разбор обаче изисва да опиша и вид при който меракът не се сбъдва. Така ще бъде, в случай че Демократична България решат ( примерно на заседание в желания от тях Спа комплекс „ Сънсет ризорт” в Поморие) да останат в съпротива. Така постъпиха ДСБ преди няколко години и с това си решение разрушиха сполучливия до тогава Реформаторски блок. Но съпротива на кого? Нима още веднъж на Политическа партия ГЕРБ? Това ще значи, че „ Демократична България” са се провалили. А може би съпротива на Българска социалистическа партия? Но по какъв начин тогава Българска социалистическа партия ще стигне до властта без тяхна помощ? Ще бъде много перверзно, не че и в този момент не е по този начин, да не искаш да бъдеш с Политическа партия ГЕРБ на власт, с цел да реализираш концепциите си за смяна, а да останеш дружно с Бойко Борисов в съпротива. Възможно е да обяснят сходно решение на „ умно-красивия” си електорат като „ кардинален саможертвен подвиг”. Но ще бъде цялостен цирк.

Дали с или без управнически мандат „ Демократична България” е към този момент част от Сценария на злите сили в българското общество. Но този Сценарий може да бъде нарушен! И би трябвало да бъде нарушен. За положителното на България ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР