Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ влезе остро на премиера Кирил

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ влезе остро на премиера Кирил
Коментари Харесай

Карадайъ: Петков го играе монарх, цар Киро

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ влезе остро на премиера Кирил Петков като разгласи, че не зачита разделянето на управляващите. " Премиерът оповестил, че събира информация, води следствия, щял да арестува. Обявява кой е бил нарушител, кой е бил подкупен и разказал по какъв начин той се приготвя с доказателства, с цел да арестува разнообразни хора ", насочи обвинявания Карадайъ.

" Общините бедстват, детски градини, учебни заведения не могат да си заплащат сметките, имаше бедствия в няколко общини най-много в Родопите. Общините благодарение на напъните на хората решаваха проблемите с бедствията, а Петков привика регионални шефове - сякаш щяха да вземат решение въпросите с бедствията на хората, а до момента няма преведена и една стотинка, общините чакат и се молят за подпомагане и помощ за тока и за бедствието, а министър председателят афишира, че ще им праща инспекции, а не подпомагане и помощ ", добави още водачът на Движение за права и свободи.

" Той афишира кой е бил нарушител и по какъв начин бил събирал информация, освен това той към този момент става и рецидивист в нарушаването на Конституцията, тъй като по Конституция има разделяне на управляващите, известно е кой проверява и арестува и това не е в компетенциите на премиера, само че той се пробва да се държи като монарх, като цар, цар Киро ", атакува още Карадайъ.

" Казаха, че ще се саморазправат с кметовете на общини на опозицията Движение за права и свободи и ГЕРБ, тъй като те нямат кметове на общини, тъй като на локалните избори ги нямаше на политическия терен. Изводът е - посредством саморазрава с локалната власт да се провокират частични избори, да се настанят и в локалната власт и да си произведат предварителни избори, с цел да могат да си отстраняват съдружните сътрудници, да останат сами на власт и тогава в действителност ще заприличаме на монархия и ще имаме цар Киро ", очерта вижданията си той.

" А виждаме, че те си имат и дворцови навици - както цар Киро разгласи, че ще върви пешком, по този начин НСО му разнася храната из София, а първата му дама ревизира дали плодовете и зеленчуците му са свежи. В България си имаме цар, Всевишният още дълги години живот да му дава, цар Симеон Саксобургготски е жив и здрав, само че България е парламентарна република по Конситуция ", заключи позицията си Карадайъ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР