Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ рядко дава интервюта, а преди

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ рядко дава интервюта, а преди
Коментари Харесай

Искри между Мустафа Карадайъ и Виктор Николаев в ефира. Лидерът на ДПС нарече Доган политик легенда, който е капитал на държавата

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ рядко дава изявленията, а преди минути бе посетител в утринния блок на " Нова телевизия ". На няколко пъти сред него и водещия Виктор Николаев прехвърчаха леки искри.

В началото политикът разгласи, че партията му ще взе участие интензивно в идния избор на съмнение към държавното управление. Той посочи, че неговите подопечни не споделят политиката " стани да седнем ".

Водещият му напомни думи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който е оповестил в изявление по Нова година, че актуалното ръководство няма опция. " Ние се готвим за властта и си актуализираме програмата. Този уикенд ще имаме семинар за актуализация в програмата на Движение за права и свободи в народен и европейски проект. Вие внушавате някаква форма на безалтернативност (б.а. тук водещият го прекъсна и сподели, че е цитирал Ахмед Доган). Днешото популистко-националистическо ръководство е без ясна стратегия, без визия, без цели, без направления, при тази инфлация, при този напредък на потребителските цени, хората не живеят добре. Дори политик на ГЕРБ споделя, че обстановката е безнадеждна. А вие се пробвате да казвате, че няма опция. Това е политическо безвремие ", изясни Карадайъ.

Последва дълъг въпрос на Николаев, в основата на който бе дали Движение за права и свободи ще поддържа една бъдеща партия на Румен Радев, откакто е застанала зад него при изборите за президент. " В тези доста думички, които ги изръсихте, аз съумях да хвана към пет или шест въпроса, а в тях имаше несъмнено 7 внушения. Когато каните хора да вземат участие в студиото, най-вероятно желаете да се чуят техните тези. Ако концепцията е да си вършиме вие внушенията и тезите, по-добре не ги канете. Дали сме подкрепили Румен Радев за президент? Да, изрично. Втората тематика - спорът сред институциите, това съгласно нас е част от рецесията в страната. Ние оценяваме сегашната обстановка като рецесия в държавнотстта, най-много поради популистко-националистическото аритметично управение, само че войната сред институциите е също част от този развой и тази рецесия в страната. В една република с разделяне на управляващите, институциите би трябвало, и е нужно, да са в разговор, в съгласуваност, в синхрон ", сподели Карадайъ.

Тук Николаев още веднъж попита дали Движение за права и свободи и работила с партия на Румен Радев, в случай че бъде основана такава, каквито са упованията в политическия хайлайф, а водачът отговори: " Нека да забележим - в случай че има, но може да няма. Вие предпоставяте, че ще има. В тези хипотези можем да се разпрострем доста. Ние бихме застанали зад една управническа стратегия за ускорено развиване на страната, учредена на ценностна база ".

Тук Виктор установи, че очевидно няма ясна позиция по въпроса, а Карадайъ го отвърна: " За вас не е ясно! "

След това водещият сподели фотография, на която са Карадайъ, Ахмед Доган и американския дипломат. " Да, знам тази фотография, мисля, че е доста готина. Може би единственото по-интересно е, че на нея е и Ахмед Доган. Не виждам неприятно историческа персона от този сан като Доган, дори да не взе участие в настоящата политика, е обикновено да бъде фактор. Политици от подобен сан са капитал на страната. Още при съществуването на Варшавския контракт Доган съобщи, че мястото на България е в Европейски Съюз и НАТО. При влизането в тези две институции ние бяхме в ръководството ", сподели водачът на Движение за права и свободи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР