Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи апел към депутатите от

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи апел към депутатите от
Коментари Харесай

Карадайъ: Вместо лозунги за оставка на служебния кабинет, да излъчим редовно правителство

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ насочи зов към депутатите от 48-о Народно заседание, вместо да желаят оставките на обособени министри и на служебния кабинет, да им ги вземат като сформират постоянно държавно управление.

Това стана по време на чуването на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев в Народното събрание във връзка трагичната гибел на граничния служител на реда Петър Бъчваров.

„ Обръщам се към всички тези народни представители, които от едната и от другата страна се опитваха да подлагат на критика служебния кабинет, служебния министър, които получаваха оценки, че нищо не са създали. Призивът ни към тях е: желаеме оставката на служебния кабинет, желаеме оставката на служебния министър. Аз желая оставката на целия длъжностен кабинет, а това се случва, когато се избере постоянен кабинет, постоянно държавно управление. Така че апелът ми е, вместо с лозунги желаеме оставката на служебния кабинет, в действителност да я вземем, т.е. да се сформира постоянно държавно управление “, акцентира водачът на Движение за права и свободи. Той се безапелационен, че страната се нуждае от постоянен кабинет.

Карадайъ се обърна към министър Демерджиев, като му благодари за професионалната и политическата оценка по фактическото положение на оборудванията на границата. С претекста „ с цел да можем ние в тази зала, определените народни представители, да си дадем сметка в каква обстановка се намираме и какви отговорности стоят пред нас, с цел да можем да тръгнем да решаваме проблеми, които стоят пред нас “. Тъй като стана ясно, че проблеми на границата има и те са насъбрани от години наред.

По този повод Мустафа Карадайъ благодари и на депутатите, които провокираха това обсъждане, станали мотив за чуването на министър Демерджиев, тъй като направената оценка за положението граничните уреди е била нужна.

Лидерът на Движение за права и свободи обаче се обърна към всички народни представители, които „ от едната и от другата страна се опитваха да подлагат на критика служебния кабинет, служебния министър “ и са дали оценки, че те не са създали нищо с зов да създадат постоянно държавно управление, в случай че са загрижени за сигурността ни като нация, като страна. Посочвайки, че „ този спор беше образец за това, че е необходим постоянен кабинет, с цел да вземат решение проблемите “.

Мустафа Карадайъ не скри разочарованието си, че вместо това са се натъкнали на „ реваншизъм, ненавист, опълчване, разделяне “.

„ Напротив би трябвало да има разговор, единодушие, съединяване по национални цели и единодушие по ограниченията за превъзмогване на сегашните настоящи рецесии и проблеми. В сложни времена би трябвало да сме мощни, а въпреки това знаем, че „ Съединението прави силата “, напомни водачът на Движение за права и свободи и символната фраза на постройката на Народното събрание.

Преди това Мустафа Карадайъ изкажа съболезнования на родителите, околните и сътрудниците на починалия служител на реда. И акцентира, че за Движение за права и свободи е ясно, че служебните министри няма по какъв начин за 2 месеца да решат насъбрани с години проблеми. „ Нито пък е тяхна работа да задават дълготрайни цели и цели на което и да е ведомство, тъй като те са длъжностен кабинет и имат избрани пълномощия. Тяхната задача е да вземат решение краткосрочните проблеми в границите на начертаните цели и вероятно да няма пропуски и да няма спиране при преследването на дълготрайните цели и цели “, посочи конституционните пълномощия на служебните ведомства водачът на Движение за права и свободи.

Той квалифицира като „ доста лесни “ обвиняванията към служебното вътрешно министерство, които са прозвучали от трибуната на Народното събрание. И добави, че такива могат да бъдат отправени и към едната, и към другата страна на залата. Както да кажат, че през последните 2 години последното държавно управление носи отговорност, тъй като министрите през този интервал са били негови. Макар от последното ръководство да чуват за наследството на ГЕРБ и това, че нищо не е направено през последните 12 години. „ Изградено е една ограда на един човек, а не на границата или на страната. Ограда за един човек – нали помним индивида, в онази формула на ръководство с националистите “, подмятна Карадайъ.

Но изрично съобщи, че „ празните обвинявания и лепенето на етикети отсам, от тази естрада, не прави работа на никого “.

„ Ако има съответни обвинявания, в това число и за грабежа на десетилетието, в това число и за другите неща, които се загатнаха от тази естрада, по тази причина има съответни способени органи и ще прикани тези народни представители, които сипаха обвинявания на „ алангро “, да се извърнат към способените органи “, настоя водачът на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР