Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ осъди инцидента в Асеновград в

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ осъди инцидента в Асеновград в
Коментари Харесай

Карадайъ укори Симеонов за Асеновград: Пожар не се гаси с бензин!

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ осъди случая в Асеновград в декларация от парламентарната естрада. Както и през вчерашния ден пред Канал 3, Карадайъ предизвести, че с цел да се преборим с експанзията, би трябвало да изкореним предпоставките, които основават подобен модел на държание.

Той още веднъж разкритикува насаждането на езика на омразата и толерирането на хора, които обществено я показват, в това число с нападателно държание, като не скри, че има поради крайните националисти.

" Налагането на езика на омразата, насаждането на ненавист, официализирането на омразата е на път да сътвори проблем на демокрацията в страната ни. И освен. Симптомите са повече от тревожни, уточни водачът на Движение за права и свободи. " Пожар не се гаси с бензин! ", цитира известната мъдрост Карадайъ и не скри, че засяга държанието на вицепремиера Валери Симеонов по отношение на ромите. " Ще посоча единствено няколко заглавия в медии:

„ Вицепремиерът Валери Симеонов отсрочи тристранка, с цел да се разправя с ромите в Асеновград “, „ Симеонов: Да търсят къща по къща биячите в Асеновград “ и други

Пак от медиите – „ Държавните органи имат цялостната политическа поддръжка да издирят биячите в Асеновград къща по къща в циганския квартал – никакви взаимни отстъпки “, написа в туитър вицепремиерът Валери Симеонов. “

„ В рамките на това ръководство има и ще продължава да има по-различен метод към междуетническите проблеми. Това сподели Симеонов по време на срещата с протестиращите жители в Асеновград. “

„ Той изясни, че случаят в региона на язовир „ 40-те извора “ е зародил на битова основа, само че е прераснал в етническо опълчване. “ – това също е откъс от медиите.

Независимо от предизвестията от наша страна, следим неглижиране на казуса с експанзията като цяло в обществото, за деянията и актовете на ненавист и етническо опълчване. Няма да се откажем да слагаме казуса за решение, желаеме и диспути по тези въпроси както в нашия Парламент, по този начин и в Европейския парламент. Не би трябвало да пропиляваме шанса си след 28 години кротичък преход да захвърлим постигнатото и да пренебрегнем една работеща неповторима формула, получила и интернационално самопризнание – Българският етнически модел ", уточни Карадайъ. И заявява, че Движение за права и свободи желае да съобщи схващане към държавните органи, които би трябвало умерено и професионално да си свършат работата, само че без да позволяват политическа интервенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР