Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ бе лектор на форум на

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ бе лектор на форум на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС поведе борбата срещу тоталитаризма и комунизма

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ бе преподавател на конгрес на тематика “Изграждането на демократична Европа: планът АЛДЕ”, който бе проведен от евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк.

Независимо от опита за ревниво изключване на Движение за права и свободи от полето на битката против тоталитаризма, рухването на комунизма, успеха на демокрацията, установяването на демократичните полезности, евроатлантическата ориентировка на страната, запазването на мира, участието на страната в НАТО и Европейски Съюз - ролята на Движение за права и свободи в този развой е безспорен факт, съобщи Мустафа Карадайъ.

ДПС беше в основата на битката против тоталитаризма и комунизма, сподели изрично водачът на Движение за права и свободи. Реакцията против чудовищните държавни акции за лишаване на рождените имена, възбраната на майчин език, вяра, като цяло - лишаване на човешката еднаквост, бяха неефективни и неправилни ", сподели още Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи сподели, че исторически най-голямата заслуга за рухването на тоталитарната власт имаше този проведен отпор, който даде Движение за права и свободи, в това число проведените от пандиза от нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган мирни митинги през месец май 1989 година. Последвалата най-масовата в историята след Втората международна война депортация на повече 360 000 български жители мюсюлмани в Турция и стотици в Западна Европа във всички случаи е етническо пречистване, сподели водачът.

Помним митингите и безмълвните протестиращи с крещящи плакати с надпис: "Искаме се имената! " Знаем какъв брой взривоопасно време беше това. Думите не стигат, с цел да се опише и да предадем напрежението от този интервал, добави той.

Най-голямата историческа заслуга на Движение за права и свободи остава проведената от нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган от пандиза съпротивата против комунистическия режим и успеха на демокрацията, съобщи изрично Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи разгласи, че в рухването на тоталитарната власт Движение за права и свободи бе главният бранител на човешките и гражданските права и свободи, с голяма заслуга за участието на България в НАТО и Европейски Съюз. Със заслуга за мирния преход, с помощта на българския етнически модел, чийто създател и пълководец е нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган, добави Карадайъ.

Той съобщи, че от основаването си и приемането си в демократичното семейство, Движение за права и свободи неразделно е в групата на либералите.

Карадайъ пожела на сър Уотсън да работи още за демократичните хрумвания и демократичното бъдеще на Европа и да напише още книги, които да отрязат обединена и просперираща Европа.

На форума "Изграждане на демократична Европа: планът АЛДЕ " бе показана и книгата на сър Греъм Уотсън, член на Екологичен потенциал (1994-2014) и президент на партия АЛДЕ (2011-2015).

В събитието присъединяване взеха още Н.В. Цар Симеон II, министър-председател на Република България (2001-2005), Даниел Кадик, изпълнителен шеф на Европейския демократичен конгрес и Каталин Чех, член на Екологичен потенциал и зам.-председател на групата "Обнови Европа " в Екологичен потенциал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР