Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ анонсира желание за лидерска среща

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ анонсира желание за лидерска среща
Коментари Харесай

ДПС: Ако някой си мисли, че с 2000 души ще руши демокрацията...

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ анонсира предпочитание за лидерска среща по тематиката за машинния избор с присъединяване на управленията на всички партии в Народно събрание пред погледа на медиите. Целта е гарантиране на правото на глас на всеки български жител съгласно Конституцията, а не ограничението му, изясни той в отбрана на признатите промени от правната комисия, които връщат смесеното гласоподаване - и с бюлетина, и с машина. Карадайъ не скри възмущението си от протеста на Политическа партия и Демократична България поради връщането на хартията на вота, написа dir.bg.

" Ние ще пазиме демокрацията в България. И когато от трибуната приканват за това, че ще има непокорство и блокажи и на София, мисля, че в случай че тук някой може да блокира някои улици на София, ние можем да блокираме цяла България ", съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Повод за изказването му стана декларацията на " Продължаваме промяната " против връщането на хартиената бюлетина и заканата за улични митинги.

" Ако някой с 2000 души си мисли, че ще разрушава демокрацията, ние можем да изкараме 20 000 ", репликира задочно Карадайъ.

" Някои хора с ясното схващане, че целеустремено нарушават законите на страната, се включиха в политическите процеси на България. Те живеят с визията, че историята и живота стартира от в този момент. За тях е по-важна венецуелската измама да им създаде властта, в сравнение с доверието на българските жители. Въпросът е в доверието в крайния резултат на изборите ", сподели по адрес на Политическа партия водачът на Движение за права и свободи.

" И в един миг лъсва, че този вид венецуелски машини са по-важни, в сравнение с отбраната на право на глас на всеки гласоподавател. Това е огромният проблем. И по тази причина аз ги назовавам " мафията на венецуелската измама " с тези машини, добави Карадайъ.

Той е безапелационен, че задачата на изборния развой е не да затрудним още повече гласоподавателя, като уточни, че от 600 000 по-малко дали своят вот на последните избори една огромна част не са отишли до урните от терзание и съмнение към машините.

" Не може да има брой подписи, еднакъв на разписките от машините, обаче машинният избор в протокола да е друг. Този програмен продукт по какъв начин работи, че да се получи тази разлика? Оттам нататък по какъв начин можем да имаме доверие? ", попита водачът на Движение за права и свободи.

Стана ясно още, че от партията са разбрали от медиите, че срещата им с Политическа партия за бюджета през днешния ден е анулирана, както по-рано разгласи Кирил Петков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР