Лидерът на ДПС Мустафа Карадъй обяви, че днес партията е

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадъй обяви, че днес партията е
Коментари Харесай

Карадайъ: Избирателят на ДПС е мъдър, а нашия профил за президент е да е обединител

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадъй разгласи, че през днешния ден партията е взела решение във връзка с това какъв би трябвало да е идващия президент на България. На свое съвещание Централното оперативно бюро е разискало въпроса с това, какво се случва на втория тур. По тяхна оценка тези избори са извънредно значими, тъй като се прави избор за една значима институция в страната, която има значима роля за държавността и системата в страната.

„ По време на нашата акция ние очертахме упования профил на тази институция. Затова и бих желал да ви го напомня. На първо място да е обединител на нацията и на всички български жители без значение къде се намират. Стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото, който да може да търси единодушия по време на рецесии и в обикновено време. Лице на държавността и страната пред света. Решението, което взехме е, че гласоподавателя на Движение за права и свободи е доста умен и ще направи верния избор, като ще избере президент, който най-вече се приближава до по този начин контури профил “, съобщи водачът на партията.

По отношение на парламентарните избори, Карадайъ разяснява, че резултатът на Движение за права и свободи е доста добър, макар рекордно ниската изборна интензивност.

Той съобщи, че откакто към този момент има оповестени резултати за президентския избор, са отправили няколко въпроса към ЦИК, за разминавания, които са намерили. По думите му има секции, в които контролите не се засичат с действителните гласове. Карадайъ напомни, че документите идващи от чужбина се одобряват непосредствено от ЦИК, като през днешния ден в уеб страницата е видял, при към този момент оповестени резултати, че има разминаване.

„ Би трябвало ЦИК да излезе и да изясни на тези над 2 хиляди български жители, които са стояли с часове на опашките, с цел да гласоподават, създали са го, само че техния избор не е регистриран в окончателните резултати. В една от комисиите след направена инспекция, в началото изпратените данни от самата СИК на момента при предаването на данните се открива, че в черновата са разказани вярно, на беловата има неточност, поправя се, а поправените данни са признати от ЦИК, само че в окончателните резултати не са отразени “, разгласи водачът на Движение за права и свободи и добави, че е изпратил въпросите си към ЦИК.

Той приключи, че най-важното, което съгласно тях е нужно на страната е да има единение на нацията, тъй като няма разцвет в общество, което е разединено, а ние сега живеем в обстановка на голям брой рецесии “, съобщи Карадайъ и добави, че с цел да преодолеем политическата рецесия ни би трябвало възобновяване на демокрацията, което не става посредством реваншизъм.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР