Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще застане пред Окръжния съд

...
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще застане пред Окръжния съд
Коментари Харесай

Местан застава на съд на 15 септември

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще застане пред Окръжния съд в Кърджали на 15 септември, с цел да дава отговор за гибелта на 6-месечното бебе Еджрин Ахмед при злополуката на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " през април 2019 година, оповестиха от съда.

Инцидентът, при който колата, ръководена от бащата на починалото момиченце, се удари с лекия автомобил на водача на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април м.г.

6-месечната Еджрин почина на място, а родителите и по-голямото й братче бяха превозени в болница. Няколко часа след случая Лютви Местан беше арестуван от полицията и му беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел при несъобразителност.

По-късно обаче обвиняване бе повдигнато и против бащата Юсеин Ахмед, който ще застане пред магистратите като съпричинител на злополуката. Той е упрекнат за това, че при ръководство на БМВ 318, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Местан, е направил злополука.

Младият мъж не се движел допустимо най-вдясно в платното, не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял, когато зародила заплаха за придвижването

Също така не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на малолетния пасажер в автомобила му, като не му сложил предпазните колани на детското столче, което не било инсталирана с триточков колан за задната седалка. Така, по несъобразителност, той е предизвикал гибелта детето си.

Материалите по процеса са над 1200 страници, разпределени в 12 тома. По време на следствието са били разпитани като очевидци 22-ма души, приобщени са голям брой материални доказателства, измежду които и двата автомобила, които се намират на предпазване в база на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР