Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изреди условията, при които партията

...
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изреди условията, при които партията
Коментари Харесай

Условията на Местан да се обедини с ДПС

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изреди изискванията, при които партията му ще се сплоти с Движение за права и свободи в абсурден запис, оповестен на уеб страницата ajansbg.blogspot.bg.

Статията е със заглавие "Местан: Готови сме да се обединим, само че имаме условия ", а в нея има и видео от събитие, на което водачът на партията приказва на турски език пред свои почитатели.

Не е ясно къде тъкмо се е провела срещата.

Бившият ръководител на Движение за права и свободи категорично акцентира, че в случай че изискванията на ДОСТ не бъдат признати, то обединяване на двете партии няма да има.

А трите условия, които изрежда Местан са меко казано скандални.

"Условие първо - да не се подвига ръка против майката татковина Анаватан, второ изискване - да не се приказват накърняващи турския президент думи, трето - признание на статут на национално малцинство на турците в България ", показва Местан пред съпартийците си.

Позицията на водача на ДОСТ по тематиката за недосегаемостта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е меко казано странна, тъй като множеството от българските турци и изселниците от страната ни в югоизточната съседка намерено не харесват партията му ПСР и поддържат демократичната съпротива в Анкара.

Дори по време на миналогодишния референдум за увеличение на пълномощията на турския деспот, множеството от сънародниците му, дали своят вот у нас, попълниха отговор "не ".

Над 71 % от турците у нас се оповестиха против превръщането на президента в Анкара в султан.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР