Лидерът на “Да, България! и съпредседател на “Демократична България Христо

...
Лидерът на “Да, България! и съпредседател на “Демократична България Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Г-н ван Баален, позицията Ви в защита на Доган е базирана на невярна информация

Лидерът на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ” Христо Иванов изрази през днешния ден в писмо до ръководителя на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) Ханс ван Баален изумлението си от декларираната обществено в Twitter позиция в поддръжка на Ахмед Доган, в която посетителите на държавния плаж до резиденцията са наречени екстремисти.
В писмото си Иванов коментира, че не е имало офанзиви към личността или собствеността на господин Доган, за сметка на бруталния метод, по който акостиращите с лодка на държавна земя са изблъскани от брега и заплашвани от чиновници на НСО.
“Публичното отвращение от случилото се в Росенец, където трима жители просто се пробваха да упражнят правото си на достъп до обществена държавна благосъстоятелност, докара до оставката на началника на Националната работа за сигурност. След моя апел към всички български жители да упражняват своето конституционно право на достъп до земя, която е обществена държавна благосъстоятелност, хиляди пристигнаха в Росенец на 11 юли. ” - споделя в писмото си Иванов, пояснявайки, че категорично е призовал всички да съблюдават закона, да заобикалят всякаква форма на принуждение и да не нарушават частната благосъстоятелност, което и присъстващите са създали.
“Симпатизанти на Движението за права и свободи, партията на господин Доган, бяха докарани в Росенец от цялата страна. Въпреки всички спекулации срещата сред двете групи мина добре, без нито един случай. В един миг техни членове пееха дружно националния химн и скандираха “За-ед-но! ”. ” - добавя водачът на “Да, България! ”.
В коментара си към думите на ван Баален, че Ахмед Доган е открил етническия мир в България, Иванов загатна агентурното минало на почетния ръководител на Движение за права и свободи и разясни:
“Дългогодишното изказване на господин Доган и неговата партия, че са единствен поръчител на етническия мир докара до обстановка, в която зад тази подправена рекламация дребна група от висшестоящи членове на Движение за права и свободи, близки до него, се трансфораха в един от най-значимите източници на корупция в България. ”
Иванов изрази също по този начин терзанието си от обстоятелството, че споделената от ван Баален позиция, основана на погрешна информация, е мотив за отчаяние у българите, които по принцип поддържат Евросъюза и общите за страните в него полезности.
Вижте още:
Председателят на европартията, приютила Доган, го пази, куп хора му се подиграват
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР