Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов и симпатизанти на партията

...
Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов и симпатизанти на партията
Коментари Харесай

Оградата по пътя към летния сарай на Доган е премахната

Лидерът на "Да, България! " Христо Иванов и симпатизанти на партията дойдоха край така наречен летни сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, с цел да обезпечат достъп до плажа в парк "Росенец ". По-рано през днешния ден се появи информация, че противозаконната ограда, която възпрепятстваше придвижването по общинския път, още веднъж е издигната и до през вчерашния ден прекосяването по него е било невероятно.

Днес обаче оградата беше преместена и дружно с деятеля на "Да, България! " Иво Мирчев и публицисти, Иванов съумя да стигне до плажа. Акцията беше излъчена онлайн във Facebook.

"Тук ще видите една политическа неистина. Бургаската община твърдеше, че тук няма път, че той забива в частен парцел, че не обезпечава достъп до брега и това беше употребявано като претекст този път да бъде харизан на Доган. Искам да попитам Димитър Николов, в качеството си на кмет на Бургас и на зам.-председател на ГЕРБ, каква политическа отговорност ще поеме ", сподели Иванов, до момента в който вървеше към плажа.

Според него плажът в "Росенец " е "знаково леке на беззаконието ". А "ДПС не се занимава с правата и свободите на гласоподавателите си, а единствено и само с привилегиите и далаверите на върхушката си, с това да слага страната в непрестанно взаимозависимост. Иванов дефинира Движение за права и свободи като "нулевия пациент на българското безвластие и на българската корупция ".

Председателят на "Да, България! " още веднъж сподели противозаконното, по думите му, яхтено пристанище в имението на Ахмед Доган, построено в акваторията пред него.

Той акцентира и че почетният ръководител на Движение за права и свободи е записал охранителна компания, която би трябвало да поеме както персоналната му защита, по този начин и тази на парцелите му, откакто обществено бе оповестено, че се е отказал да употребява гардове на Националната работа за защита. Това стана откакто чиновници на НСО попречиха на Христо Иванов да стигне до плажа в "Росенец " на 7 юли.

Според съпредседателя на "Демократична България " новата частна защита на Доган и на парцелите му ще стане допустима още веднъж с обществени средства, защото ще бъде финансирана с пари, получени за студеня запас, който Топлоелектрическа централа "Варна ", благосъстоятелност също на Доган, би трябвало да обезпечава за националния енергиен баланс.

"ТЕЦ "Варна " действа изцяло виртуално. Въпреки това е получила близо 50 млн. лева за обезпечаване на така наречен леден запас, а в този момент с тези пари ще се заплаща за защитата на скромния мъдрец доктор Доган, в чийто парцел всичко невероятно става допустимо - има пътища, по които не може да се върви, плажове, които не са плажове и яхтени пристанища, които са поземлени парцели ", посочи Иванов.

Общинският консултант от "Демократична България " Димитър Найденов сподели пред публицистите акт за обществена държавна благосъстоятелност, съгласно който през 1996 година яхтеното пристанище, построено пред сараите на Доган, е било разказано като пристан с дължина 40 м.

А Иванов напомни, че плажът до имението на почетния водач на Движението към момента не е нанесен в кадастралните карти, което е пропуск и той би трябвало бързо да бъде поправен. След това той разгласи, че от на следващия ден стартира набирането на средства за издигането на непрекъснат стълб със знаме на плажа до сараите на Ахмед Доган, а до края на седмицата ще бъде разгласен идейният план и бюджета му.

Поводът за самодейността стана това, че когато гардовете на НСО попречиха на водача на "Да, България! " да стигне до плажа, един от охранителите хвърли българския байрак, който Иванов носеше със себе си, на земята.

Припомняме, че плажът край "Росенец " не е включен в кадастралната карта, тъй като не е подавано искане за това. Според позицията на Министерството на туризма не излиза наяве кой би трябвало да подаде такова искане. Не е ясно също дали ведомството, което неотдавна е под контрола на вицепремиера Марияна Николова, ще опита да направи нова инспекция по случая.

В края на юли Общинският съвет в Бургас реши пътят до лятната резиденция в "Росенец " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган да остане общински.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР