Лидерът на Да, България, част от Демократична България - Христо

...
Лидерът на Да, България, част от Демократична България - Христо
Коментари Харесай

НСО уклончиво - пристанище Росенец не е наш обект

" Лидерът на " Да, България ", част от " Демократична България " - Христо Иванов, дружно с общинския консултант на Демократична България в Бургас Димитър Найденов се пробваха да слязат от надуваема лодка на плажа до пристанище Росенец , където е резиденцията на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. През цялото време на последвалия спор Иванов предаваше онлайн във фейсбук.

На брега посетителите бяха посрещнати от гардове, които се пробваха да ги изгонят, като те се отхвърлиха на се легитимират . Така Иванов и Найденов изчакват да пристигна извиканата полиция нагазили във водата, а в следствие оповестиха, че отиват да подадат тъжба в полицейското ръководство в Бургас, защото им е попречено да стъпят на терен обществена държавна благосъстоятелност.

НСО реагираха с прессъобщение в отговор на изказванието на Христо Иванов, че гардовете са техни : " В отговор на многочислени запитвания до Националната работа за защита по отношение на случай с жители на крайбрежната линия наоколо до парк " Росенец " край Бургас, НСО декларира, че отхвърля да бъде въвличана в политически акции, без значение от техните подбуди . Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпореждания на Правилника за използване на Закона за НСО, са обществено притежание. "

Охраняемите от НСО обекти, които са изброени в Допълнителните разпореждания на Правилника за използване на Закона за НСО са обекти, обезпечени за сметка на бюджета на службата: Стопанство " Евксиноград ", Обект " Шабла ", Комплекс " Бояна ", Авиоотряд 28 и ВИП - " А " Правителствена зала на Летище - София.

В закона за НСО обаче написа и: Чл. 25. (1) Националната работа за защита охранява обекти и прилежащите към тях площи, в които обитава лице, на което е предоставена защита по този закон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР