Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че руският президент

...
Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че руският президент
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров: Руският президент си присвои чина ми генерал-полковник

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че съветският президент Владимир Путин му е присвоил чин генерал-полковник, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7384
" Искам да споделя с вас още една приятна вест. Руският президент ми присвои чин генерал-полковник. Указът е публикуван под номер 709. Владимир Владимирович персонално ми заяви това и ме поздрави ", написа през днешния ден Кадиров в " Телеграм ".

Чеченският водач добави, че Путин му е честитил и Деня на Грозни (чеченската столица), Международния ден на учителя и Деня на чеченската юноша.

" Държавният глава ми позвъни и ме помоли да пожелая от негово име благоденствие, шанс и триумфи на всички поданици на Чеченската република! Независимо от натовареността си, висшият главнокомандващ в никакъв случай не не помни за значимите дати в нашия район ", съобщи Кадиров.

В края на март чеченският водач получи чин генерал-лейтенант. Освен това той е притежател на най-висшата съветска държавна премия – званието Герой на Руската федерация.

Генерал-полковник е третият в йерархията в съветската войска чин след армейски военачалник и маршал, отбелязва Франс прес. Кадиров към този момент три пъти е повишаван в военачалник - във вътрешните войски, в полицията и в Националната армия на Чечения.

В понеделник Кремъл похвали неговия " храбър принос " за офанзивата в Украйна, където се борят чеченски подразделения. 

Чеченският водач е подложен на критика от разнообразни неправителствени организации за съществени нарушавания човешките права в страната му. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР